Hlavní obsah

Arbitráž zrušila vyloučení AC Milán z Evropské ligy

Sportovní arbitráž CAS zrušila trest pro fotbalisty AC Milán, kterým UEFA zakázala start v příští sezóně Evropské ligy kvůli porušení pravidla finančního fair play. Milánský celek mělo v soutěži nahradit Bergamo, které místo toho bude muset příští týden do 2. předkola v souboji se Sarajevem. Mimo poháry zůstane Fiorentina.

Foto: Sport.cz

Fotbalisté AC Milán nakonec bude hrát v příštím ročníku Evropské ligy.

Článek

UEFA v červnu potrestala slavný klub po vyšetřování hospodaření čínských majitelů, kteří AC koupili loni v dubnu od dlouholetého vlastníka Silvia Berlusconiho. Milán si poté vzal vysokou půjčku a za posily utratil zhruba 200 miliónů eur, čímž podle unie porušil pravidlo o vyrovnanosti výdajů a příjmů.

Klub se odvolal k arbitráži, která sice připustila, že pravidlo porušeno bylo, ale trest považuje za nepřiměřený. Případ vrátila disciplinární komisi UEFA, která má určit vhodnější trest.

Podle trenéra AC Milán Gennara Gattusa je klub na start v Evropské lize připraven, protože ve zrušení trestu doufal. "Získali jsme právo startovat v Evropě a nyní budeme pracovat na tom, abychom na to byli mentálně připraveni," řekl Gattuso.

Vyšetřován bude čínský podnikatel Li Jung-chung kvůli údajnému falešnému účetnictví, které předkládal při koupi klubu. Následně si půjčil od amerického fondu Elliott, dluhy však nedokázal splatit a o klub přišel.

Reklama

Související témata: