Hlavní obsah

Stanciu: Přestupu do Sparty nelituji. Teď je hlavním cílem titul

Praha

Je největší hvězdou týmu a těžko hledal po vyřazení z evropských pohárů slova. Přesto však rumunský záložník Nicolae Stanciu vidí po vyřazení fotbalové Sparty se Suboticou ve hře i pozitiva a doufá, že tým dokáže podávat stabilní výkony a vrátit tak radost do řad letenských příznivců. Zároveň neskrývá převažující smutek z vypadnutí se soupeřem, pro kterého je vyřazení Sparty asi největší úspěch v historii klubu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Sbohem, Evropo! Zklamaný sparťan Nicolae Stanciu po odvetě se Spartakem Subotica.

Článek
Fotogalerie

Sparta končí v pohárové Evropě - náhled Ščasný

Co řekl kapitán Šural fanouškům, kteří vběhli během zápasu na hřiště?

Jak velké zklamání cítíte?

Obrovské, protože tímhle to pro nás v Evropě končí. Měli jsme zápas ve svých rukou, zvládli dotáhnout dvougólovou ztrátu. Jenže nakonec jsme vyřazeni. Zároveň jsem ale na kluky pyšný. Ukázali jsme, že jsme opravdový tým. V odvetě jsme byli jasně lepší, o to větší zklamání je. Chci moc poděkovat fanouškům, kteří nám na konci tleskali. Viděli, že jsme moc chtěli a že jsme tvrdě pracovali. Teď se jim musíme odvděčit v lize a vrátit na Letnou titul.

Venku jste prohráli 0:2, takže domácí výhra 2:1 už na postup nestačila. Kde vidíte hlavní důvod vyřazení?

Hodně kluků říká, že jsme si postup prohráli už v Srbsku, ale já s nimi nesouhlasím. Doma jsme ztrátu dotáhli a mohli dát další branky. Nakonec rozhodla jedna chyba, dostali jsme gól ze smolné penalty... Všichni neseme svou vinu a musíme se teď snažit fanouškům dopřát radost v lize.

Jak jste viděl penaltový zákrok?

Nechtěl bych se k tomu vyjadřovat, teď už se stejně nic měnit nedá.

Jak těžké bude pro Radakoviče oklepat se z chyby?

Všichni ho určitě podpoříme. Není jeho chyba, že jsme vypadli. Je nás na hřišti jedenáct a všichni děláme chyby. Je to dobrý a mladý hráč a v budoucnu nám pomůže.

Co pro vás osobně znamená vyřazení z pohárů?

Samozřejmě zklamání, v Anderlechtu i Steaue jsem byl zvyklý hrát ve skupinách evropských pohárů. Ale přesto našemu týmu nepřestávám věřit. Máme silné mužstvo, v lize jsme začali dobře. Musíme na to navázat už v neděli proti Slovácku a bojovat o titul.

Nelitujete přestupu do Sparty?

Rozhodně nelituji. Má kvalitní tým a jak říkám, pořád v jeho sílu hodně věřím!

Teď je tedy vaším hlavním cílem ligový titul.

Jednoznačně, už kvůli našim fanouškům musíme vrátit titul zpět na Letnou.

Nebude však vyřazení z Evropy velkou psychologickou ranou pro tým?

Pro některé hráče to tak může být. Ale všichni jsme odehráli hodně zápasů v Evropě, máme dost zkušeností. Víme, co teď musíme udělat.

Věříte tedy, že si můžete čtvrteční výkon přenést i do ligy?

Doufám, že ano. Ve čtvrtek nastoupila v podstatě totožná sestava jako v Jablonci a stejně jsme dokázali soupeře jednoznačně přehrát.

Reklama

Související témata: