Hlavní obsah

Rozhodla Zmrhalova paráda! Slavia slaví, Jablonec v závěru promarnil bod

Praha
Aktualizováno

Fotbalisté Slavie rozehráli základní skupinu Evropské ligy vítězně! Úřadující ligový vicemistr porazil francouzský celek Girondins Bordeaux 1:0 po parádní trefě Jaromíra Zmrhala z 35. minuty. Druhý český zástupce v hlavní fázi soutěže Jablonec v premiérovém vystoupení prohrál 1:2 na hřišti Rennes, za které chytal český reprezentační gólman Tomáš Koubek. Na dosah přitom Severočeši měli bod.

Jeden z nejhezčích gólů v kariéře, řekl šťastný střelec Jaromír ZmrhalVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Trenér Jindřich Trpišovský o cenném vítězství nad Bordeaux

Užili jsme si to skvěle, super vstup do Evropy, libovali si po zápasu slávisté

Soubojem s šestým týmem minulé sezóny francouzské ligy si Slavia oživila vzpomínky na slavné tažení Pohárem UEFA v roce 1996, kdy až v semifinále po dvou těsných prohrách 0:1 vypadla právě s Bordeaux.

Tentokrát se sešívaní gólu dočkali. Hušbauer a Traoré se ještě zastřelovali, ale ještě před přestávkou Zmrhal nádhernou křížnou trefou levačkou rozjásal zaplněné tribuny. Francouzský soupeř, v jehož dresu nastoupil i český záložník Jaroslav Plašil, vsadil na rychlé brejky, ale obrana Pražanů pracovala spolehlivě a skórovat mu nedovolila.

Byla to naopak Slavia, která i po změně stran diktovala tempo zápasu a zblízka hlavičkující Souček či znovu Zmrhal mohli výhru ještě navýšit. I tak ale, vzhledem k remíze FC Kodaň s Petrohradem (1:1), vedou slávisté po 1. kole tabulku skupiny C.

Jablonec potopil zbytečný faul 

Jablonečtí stačili na vedoucí branku Rennes odpovědět po selhání brankáře Koubka, který si špatně postavil zeď. Trávník ji pohotově obstřelil.

Domácí se však znovu ujali vedení po penaltě za hloupý a zbytečný faul Holeše v samém závěru. Bod doslova zahodili, kapitán Severočechů Hübschman okamžitě sepsul nešťastného Holeše.

Do jarní vyřazovací fáze postoupí z každé skupiny první dva týmy.

Evropská fotbalová liga, základní skupiny - 1. kolo:
Rennes - Jablonec 2:1
Branky: 31. Sarr, 90.+1 Ben Arfa z pen. - 54. Trávník
Slavia - Bordeaux 1:0
Branka: 35. Zmrhal
Další výsledky EL

Reklama

Související témata: