Hlavní obsah

Přijatelný los! Giganti nepřijedou, Slavia i Plzeň mají v Evropě šanci postoupit

Nyon
Aktualizováno

Hned jako první přišla při losu play off druhého kola Evropské ligy ve švýcarském Nyonu na řadu Viktoria Plzeň. Los ji přisoudil chorvatské Dinamo Záhřeb, které na rozdíl od českého mistra hrálo na podzim pouze Evropskou ligu. O chvíli později se dozvěděla svého soupeře také pražská Slavia. A stejně jako Západočeši ani Sešívaní nemusí smutnit. Belgický Genk patří do skupiny přijatelných soupeřů.

Foto: Ondřej Deml, ČTK

Slávisté se můžou na jaře těšit v Evropské lize na relativně hratelného soupeře.

Článek

Čeští fanoušci čekali atraktivní jména, nakonec však evropská špička nepřijede. Na druhou stranu není třeba truchlit. Mužstva, s kterými se tuzemští zástupci v pohárové Evropě utkají, jsou rozhodně hratelná, a tak si na opravdu top klub počkají příznivci třeba až do osmifinále.

Hned jako první z osudí byla vytažena právě plzeňská Viktorka, která dostala za soupeře chorvatské Dinamo Záhřeb. Tým, který je devatenáctinásobným chorvatským šampionem, letos zvítězil ve své skupině Evropské ligy naprosto suverénním způsobem, když za sebou nechal druhé Fenerbahce o propastných 6 bodů.

O tom, že se týmu daří, svědčí i náskok jedenácti bodů ve své nejvyšší soutěži. Tým, který je dlouhodobě vlajkovou lodí chorvatské ligy, určitě nebude jednoduchým soupeřem, nicméně rozhodně hratelným.

Slávisté poletí na rozdíl od plzeňských fotbalistů na druhou stranu Evropy. Belgický Genk je tradičním účastníkem evropských pohárů a také trojnásobným mistrem své země, když se mu naposledy podařilo ukořistit titul v ročníku 2010/11.

Na další mistrovský zásah má zaděláno letos, když po devatenácti zápasech vede suverénně belgickou soutěž o sedm bodů před týmem z Brugg, Slávisty také nečeká v konfrontaci s mezinárodně ostříleným kádrem rozhodně nic jednoduchého, ale postoupit se rozhodně dá.

Los 2. kola fotbalové Evropské ligy
(první zápasy 14. února, odvety 21. února):
Plzeň - Dinamo Záhřeb
Slavia Praha - Genk
Rennes (Koubek) - Betis Sevilla
Lazio Řím - FC Sevilla (Vaclík)
BATE Borisov - Arsenal (Čech)
FC Bruggy - Salcburk
Rapid Vídeň - Inter Milán
Krasnodar - Leverkusen
FC Curych - Neapol
Malmö - Chelsea
Šachtar Doněck - Frankfurt
Celtic Glasgow - Valencie
Olympiakos Pireus - Dynamo Kyjev
Fenerbahce Istanbul - Zenit Petrohrad
Sporting Lisabon - Villarreal
Galatasaray Istanbul - Benfica Lisabon
Jak si povedou Plzeň se Slavií v 1. kole play off Evropské ligy?
postoupí Plzeň i Slavia
61,3 %
postoupí jen Plzeň
5,7 %
postoupí jen Slavia
14,3 %
oba týmy vypadnou
18,7 %
Celkem hlasovalo 10771 čtenářů.

Reklama

Související témata: