Hlavní obsah

Sedm kulí v Záhřebu! Dinamo poslalo Plzni nemilosrdný vzkaz

Praha

Hráli sice proti beznadějně poslednímu týmu tabulky, i tak je výsledek impozantní. Fotbalisté Dinama Záhřeb porazili v chorvatské soutěži NK Rudeš 7:2 a poslali velké varování do Plzně, která je jejich soupeřem v úvodním kole vyřazovací části Evropské ligy. Pražskou Slavii pak čeká Genk, suverénní lídr belgické ligy.

Kanonáda Dinama Záhřeb

 
Článek

Sedm kulí nikoliv v Sarajevu, ale v Záhřebu! Lídr chorvatské ligy protivníka nešetřil a nabančil mu, co se do něj vešlo. Záložník Mislav Oršič dokonce během pouhých sedmi minut ve druhé půli nasázel čistý hattrick. Tým NK Rudeš se na druhou stranu s Viktorií nedá srovnávat. Za 19 kol chorvatské ligy zatím uhrál pouhé tři body za tři remízy.

Rozjetý je rovněž Genk. Soupeř Slavie si sobotní výhrou 2:1 na půdě předposledního týmu tabulky Waaslandu-Beverenu pojistil devítibodový náskok v čele belgické ligy před druhými Antverpami.

Ani jeden z českých týmů nepůjde podle domácích sázkových kanceláří do pohárových bitev jako favorit na postup.

Balkánci českým klubům nesedí

Dinamo Záhřeb nehrálo jako mistr své země Ligu mistrů, ale suverénně vyhrálo svoji skupinu Evropské ligy a pro bookmakery bude proti Plzni favoritem.

„Balkánské kluby nám historicky jako soupeři nevyhovují, málokdy přes ně český klub přešel. Vzpomeňme Steauu Bukurešť, CZ Bělehrad, nebo poslední výpadek Sparty s průměrnou Suboticou," vysvětluje Petr Urbanec, fotbalový bookmaker Tipsportu.

Belgický Genk může být pro Slavii podle jeho kanceláře přece jen rovnocenným protivníkem. „Šance na postup jsou poměrně vyrovnané. Záležet bude na prvním zápase. Pokud Slavia udrží čisté konto a vstřelí gól, otevře si cestu dál," věří Urbanec.

Reklama

Související témata: