Hlavní obsah

Romantika stranou. Uvidíme, zda bude nálada slavit, nechává si Coufal otevřená valentýnská vrátka

Na romantiku nebudou mít ani pomyšlení. Čtvrtek je sice svátkem svatého Valentýna, fotbalisté Slavie budou mít na svátek zamilovaných nicméně úplně jiné starosti. Místo večeře při svíčkách a rozjímání s partnerkami čeká svěřence trenéra Trpišovského nelítostná řež s hráči belgického Genku v úvodním duelu 1. kola play off Evropské ligy.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Slávista Vladimír Coufal během tréninku před utkáním s Genkem.

Článek
Fotogalerie

„Že je svatého Valentýna, pochopitelně vím. Ale prostě je zápas. Uvidíme, jestli bude nálada po utkání něco slavit," nedělá si těžkou hlavu obránce Vladimír Coufal z faktu, že program evropských pohárů jej připravil o sváteční večer po boku manželky.

Klub z Edenu pojal pozvánku na souboj s Genkem právě v duchu svátku zamilovaných a mottem pro fanoušky je „Rande v Edenu". Ve středu vpodvečer bylo volných ještě necelých tisíc vstupenek a trenér Pražanů Jindřich Trpišovský doufal, že příznivci aktuálního lídra české nejvyšší soutěže zaplní tribuny do posledního místa.

„Věříme, že i na Valentýna budeme mít maximální podporu, kterou budeme potřebovat," říká Trpišovský. Pražané přežili zimu na mezinárodní scéně prvně od sezony 2007/2008, kdy je hned v úvodním dvojzápase jarní fáze vyřadil anglický Tottenham.

Trpišovský doufá, že právě s podporou fanoušků si jeho tým vytvoří pro odvetu pozici dávající naději na postup do osmifinále evropské soutěže, v němž byla Slavia naposledy na jaře 2003.

„Hodně moc chceme do dalšího kola," neschovává se za žádné fráze Trpišovský, jenž vyřeší večerní absenci u „domácího krbu" originálně. „Nechám dárek doma před cestou na utkání, protože až se po souboji s Genkem vrátím, partnerka už bude určitě spát. V pátek jde do práce," vysvětluje s úsměvem trenér Slavie.

Reklama