Hlavní obsah

Zkrat opory a červená! I kdybychom hráli hodiny, asi bychom neskórovali, popsal příčiny prohry Čech

Borisov/Praha

Londýnský Arsenal je po porážce na půdě Borisova fanouškům pro smích. V Evropské lize totiž domácí tým BATE porazil Arsenal 1:0 a šokoval tak celý fotbalový svět. "Gól bychom nedali, i kdybychom hráli další hodiny," kroutí hlavou při hodnocení brankář poražených Petr Čech.

Foto: Sergei Grits, ČTK/AP

Fotbalista BATE Borisov Stanislav Dragun (vzadu) se raduje z gólu proti Arsenalu. Gólman Petr Čech neměl nárok.

Článek

Trenér Gunners Unai Emery přitom žádného hráče nijak zvlášť nešetřil. Nechal sice doma Mesuta Özila, ale v základní jedenáctce udělal oproti vítěznému utkání s Huddersfieldem pouze dvě změny. Do sestavy se po zranění třísla vrátil Granit Xhaka a do brány poslal Emery Petra Čecha. Právě bývalý český reprezentant den po ostudné porážce duel rozebral.

"Tohle bylo přesně utkání, ve kterém bychom pravděpodobně neskórovali, ani kdybychom hráli další hodiny. Snažíte se, hrajete, ale gól nepřichází a vy jedete domů s výsledkem, který jste nechtěli. Musíte se však zvednout a připravit se na odvetu," uvedl Čech pro server Independent. "To je výhoda dvojzápasů – když se jeden duel nepovede, můžete to vždycky napravit," naznačil, že nakonec Arsenal dovede v odvetě souboj k postupovému cíli.

Příčinu porážky vidí Čech jasně. "Nevyužili jsme příležitosti. Hlavně v první půli jsme hráli dobře a vytvořili si dost šancí k tomu, abychom vedli, ale místo toho jsme v poslední minutě prvního poločasu inkasovali, což BATE dodalo velké množství sebevědomí," myslí si současná brankářská dvojka Kanonýrů.

"Chtěli jsme dát góly a vyhrát. Místo toho jsme si to udělali pro odvetu složitější. Musíme vyhrát doma," uzavřel Čech, který věří, že Arsenal dokáže dvojutkání zvrátit.

Foto: Anton Vaganov, Reuters

Fotbalista Arsenalu Alexandre Lacazette během utkání Evropské ligy proti Borisovu.

Lacazette: Měl jsem zůstat v klidu

V odvetě se však Gunners budou muset obejít bez Alexandra Lacazetta, jednoho ze svých klíčových hráčů. Francouzský útočník se totiž pět minut před koncem zbytečně se ohnal po svém protivníkovi Aleksandaru Filipovičovi, za což viděl červenou kartu. Lacazette byl přitom ve čtvrtek jediný hráč Arsenalu, který překonal brankáře Borisova – jeho gól z 56. minuty ale pro ofsajd neplatil.

Hráč se pak na Twitteru za svůj zkrat omlouval: "Zklamat svůj tým je ten nejhorší pocit. Měl jsem zůstat v klidu, ale ne vždy je to snadné... Omlouvám se. Pořád je ale před námi 90 minut hry a já věřím, že se Arsenal dostane do dalšího kola," kál se útočník.

Reklama