Hlavní obsah

Nepatlali jsme se doma v prohře s Plzní, pochvalovali si slávisté úterní odlet

Praha

I změna prostředí už dva dny před zápasem má přispět k úspěchu fotbalistů Slavie v odvetě 1. kola play off Evropské ligy. Pražané nastoupí ve čtvrtek večer v Genku po týden staré domácí bezbrankové remíze. Tým z Edenu už tradičně cestuje k venkovním zápasům na mezinárodní scéně s předstihem minimálně osmačtyřiceti hodin. Tentokrát však přišel úterní odlet Pražanům mimořádně vhod i s ohledem na prohru v nedělním ligovém šlágru v Plzni.

Pro zápas v Genku plánují slávističtí trenéři změny v sestavěVideo: Sport.cz

 
Článek

„Regenerační trénink jsme absolvovali v pondělí, v úterý už byl na programu klasický trénink. A je jedno, zda jsme jej měli v Edenu nebo v Genku. Změna prostředí může pomoci k lepší atmosféře. Nemuseli jsme se doma patlat v ligové prohře na západě Čech," připomínal asistent trenéra Zdeněk Houštecký nezdar v nedělní bitvě s Viktorií Plzeň, který byl intezivně rozebírán veřejností i v médiích.

„Prohráli jsme jen jeden zápas. Neexistuje tým, který by udržel stoprocentní formu po celý rok. V lize jsme pořád první. A máme před sebou důležitý zápas, od něhož se můžeme odrazit do další části jara," přemítal Houštecký před bitvou v Genku, která je na programu ve čtvrtek ve 21 hodin.

Lídr belgické soutěže o víkendu stejně jako Slavia nastoupil na hřišti druhého týmu tabulky. Bruggy doma pokořily Genk 3:1, a tak ani z hlediska rozpoložení není v kádrech čtvrtečních protivníků rozdíl.

Bruggy poskytly recept

„Bruggy dokázaly vstřelit dva góly během prvního poločasu, což nám poskytlo určitý recept. Každopádně věříme ve vlastní schopnosti. Cítíme, že bezbranková remíza z domácího duelu může hrát pro nás, pokud dokážeme vstřelit gól," mínil Houštecký.

Ve srovnání s nedělním ligovým duelem však Pražané potřebují k úspěchu odlišný výkon. „Musí v nás být oheň, větší odhodlanost. A rovněž je třeba být klidnější v zakončení," nabádal Houštecký hráče, kteří se gólové neprosadili ve dvou zápasech v řadě.

Pro souboj na belgické půdě plánují trenéři korekce v sestavě. Zcela jistě bude mimo hru obránce Ngadeu, který je v trestu za žluté karty. „Jde o stabilního hráče základu. Ale Simnon Deli jej nahradí bez problémů. Má formu," říkal Houštecký a připustil, že změny mohou být i na dalších postech: „Kupříkladu Alex Král při každém startu z lavičky hru oživil. A není vyloučeno, že od první minuty nastoupí i hráči, kteří dosud nedostali vůbec příležitost. Kádr máme dostatečně široký."

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články