Hlavní obsah

Kolářův kiks nám pomohl, shodli se slávisté. Trpišovský vyřkl netradiční přání: Chci Krasnodar

Genk

Šestnáct let čekání je minulostí. Fotbalová Slavia se topí v euforii z postupu do osmifinále Evropské ligy, kde figurovala naposledy na jaře 2003. Mezi šestnáct nejlepších navíc prošla po parádním čtvrtečním výkonu na hřišti lídra belgického fotbalové ligy Genku, kde šokovala triumfem 4:1.

Foto: Francois Lenoir, Reuters

Radující se slávisté po postupu v Genku.

Článek

„Postup představuje obrovskou úlevu s ohledem na neuvěřitelné množství fanoušků, kteří za námi do Genku dorazili. Mluvil jsem s nimi v městě a říkal hráčům v šatně, že sem cestovali deset hodin autobusem, v noci pojedou zpátky a mnozí půjdou v pátek do práce. Kvůli nim jsme šťastní za účast mezi šestnácti nejlepšími," rozplýval se trenér Slavie Jindřich Trpišovský.

„Jsme šťastní. Být v osmifinále je skvělé. Užívám si euforii. Jsem ohromně pyšný na celý tým, na klub," juchal kapitán Pražanů Milan Škoda, který vstřelil dvě branky. „Těší mě, že jsem konečně týmu pomohl. Moje branky daly mužstvu velký klid do zbytku zápasu," lebedil si po gólovém procitnutí zkušený kanonýr Slavie.

Foto: Francois Lenoir, Reuters

Kapitán Slavie Milan Škoda (vlevo) se raduje po jednom ze svých dvou gólů proti Genku.

Ujišťoval, že inkasovaný gól po deseti minutách hry plynoucí z fatálního kiksu brankáře Koláře neměl žádný negativní vliv. „Sice jsme si cestu za postupem zkomplikovali, ale paradoxně nám celý okamžik pomohl. Museli jsme začít útočit," přemítal Škoda.

„Byl jsem klidný. Z kluků alespoň všechno spadlo. Začali jsme hrát, co jsme chtěli. Domácí naopak byli opatrní a hráli, aby hlavně neinkasovali. Pochopitelně bylo důležité, že jsme rychle vyrovnali. Od Coufalovy branky jsme byli lepší," mínil Trpišovský a vyslovil netradiční přání: „Vždy, když jsem upřímně řekl, koho bych si přál, nikdy to nevyšlo. Tudíž nyní řeknu Krasnodar."

Foto: Francois Lenoir, Reuters

Milan Škoda se raduje po třetím gólu Slavie v Genku.

Reklama

Související témata: