Hlavní obsah

I taxikářova vášeň je pro Slavii varováním. Trpišovský odmítá, že je Sevilla v krizi

Radek Malina (Sevilla)Sport.czPrávo

Nenahání děs. Sevilla v posledních týdnech výsledkově tápe. Zatímco v úvodu podzimu vládla španělské nejvyšší soutěži a byla v zápasech suverénní, aktuálně prožívá těžké období. Z posledních deseti duelů na domácí ligové scéně vyhrála jediný. Ale v Evropské lize dvakrát složila na lopatky Lazio Řím! A neinkasovala. I proto trenér Slavie Praha Jindřich Trpišovský před čtvrtečním úvodním duelem osmifinále Evropské ligy nechce ani slůvkem slyšet o krizi či trápení protivníka.

Foto: SK Slavia Praha

Tomáš Souček při tréninku v Seville.

Článek
Fotogalerie

„Nemluvil bych o krizi. Možná výsledkové. Ale herní? Vždyť doma valili Barcelonu, kterou spasil Messi. Nebýt jeho geniality, určitě by Sevilla vyhrála," mávl vzdorovitě rukou Trpišovský při zmínce, že španělský soupeř má aktuálně daleko k protivníkovi budícímu hrůzu.

„Navíc Evropská liga je pro Sevillu posvátná. Jel jsem s taxikářem a vykládal, jak je celé město nažhavené. Je jasné, že soutěž berou jako šanci na Ligu mistrů," varoval Trpišovský v připomínce, že Sevilla Evropskou ligu pětkrát vyhrála a případný šestý triumf by jí garantoval pozici v Lize mistrů, po níž domácí velice touží.

Bude to můj první kontakt se španělským fotbalem a moc se na něj těším, říká Jindřich Trpišovský.Video: Sport.cz

„Jsem si jistý, že byť jsou pod velkým tlakem, určitě nás nepodcení a nebudou se koncentrovat na nedělní zápas španělské ligy. Doma jsou navíc přesvědčiví v každém zápase, vyhrávají většinou rozdílem třídy," upozornil Trpišovský.

Předpokládané sestavy
Sevilla: Vaclík - Mercado, Kjaer, Gómez - Navas, Banega, Rog, Sarabia, Promes - Ben Yedder, Silva.
Slavia: Kolář - Coufal, Kúdela, Ngadeu, Bořil - Souček - Zmrhal, Traoré, Král, Stoch - Škoda.

„Možná si domácí nebudou tolik věřit. Proto je nesmírně důležité, abychom do zápasu dobře vstoupili. Nesmíme se zaleknout velikosti utkání. A přitom je třeba se připravit, že zatímco v české lize máme držení míče šedesát až sedmdesát procent, tady budeme v odlišné pozici. Chceme jim prostě občas taky sebrat balon," usmíval se záložník Slavie Tomáš Souček.

Neděsil se ani faktu, že Sevilla při zápasech evropských pohárů z posledních dvaceti duelů Evropské ligy na domácí půdě devatenáct vyhrála a v letošní sezoně má španělský tým před vlastními tribunami v druhé nejprestižnější klubové soutěži Evropy skóre 24:1. „Nesmíme se bát, i když je fakt, že jeden zápas už jim prostě vyjít musí," přemítal Souček.

Foto: Martin Malý

Fotbalisté Slavie při předzápasovém tréninku na stadionu FC Sevilla.

Postoupí Slavia do čtvrtfinále Evropské ligy?
Ano
44,8 %
Ne
55,2 %
Celkem hlasovalo 33225 čtenářů.

Reklama