Hlavní obsah

Slávisty těší, že se nenechali zlomit. Ale v odvetě musíme zlepšit obranu, varuje trenér

Sevilla

Dvakrát fotbalisté Slavie Praha v úvodním duelu osmifinále Evropské ligy na hřišti Sevilly ve čtvrtečním večeru prohrávali, přesto vybojovali remízu 2:2, která dává svěřencům trenéra Trpišovského velice nadějnou pozici pro odvetu hranou příští čtvrtek v Edenu.

Foto: Miguel Morenatti, ČTK/AP

Slávisté oslavují Králův gól v Seville.

Článek
Fotogalerie

„Přestože jsme inkasovali už po čtyřiadvaceti vteřinách, nenechali jsme se zlomit a dokázali jsme reagovat," říkal záložník Pražanů Alex Král, jehož před první brankou chtěl najít Tomáš Souček. Ovšem jeho záměr vystihl Banega a Ben Yedder následně skóroval. „Trošku jsme se s Tomášem nepochopili. A bohužel z toho byl gól," přiznal Král.

„Nic jsme si ale z inkasovaných branek nedělali. Ukázali jsme, jak vyspělý tým máme. Nerezignovali jsme a dál hráli podle plánu," pochvaloval si záložník Slavie Tomáš Souček. „Ukázali jsme obrovskou sílu. Když jsme dokázali srovnat, začali jsme si více věřit. Sevilla byla hodně silná na balonu, s čímž jsme počítali. V druhém poločase nás mnohem více dostupovali. Ale remíza je dobrým základem do odvety," ohlížel se za utkáním Král.

Foto: Marcelo Del Pozo, Reuters

Trenér Slavie Jindřich Trpišovský během utkání v Seville.

„Každopádně do odvety musíme zlepšit defenzivu, protože jsme inkasovali dva děsně laciné góly. Musíme se chyb, které trefám Sevilly předcházely, vyvarovat. Každý zápas Seville asi dva góly nedáme," vyhlížel odvetné utkání trenér Jindřich Trpišovský. „Bylo vidět, že domácí nejsou v optimálním rozpoložení. V ofenzivě byli velice silní, ale některé situace řešili skutečně hodně zbrkle," připomínal Trpišovský, že jeho tým dokonale využil rozpoložení španělského klubu, který v domácí soutěži z deseti zápasů vyhrál jediné.

Reklama