Hlavní obsah

Zraněného Vaclíka čeká řada vyšetření. Stihne odvetu se Slavií?

Praha

Brankáře fotbalistů Sevilly Tomáše Vaclíka čekají vyšetření, která určí rozsah jeho zranění ze čtvrtečního úvodního osmifinále Evropské ligy proti Slavii. Český reprezentant při zákroku u druhého inkasovaného gólu narazil bokem do tyče a v závěru prvního poločasu musel střídat.

Foto: Marcelo Del Pozo, Reuters

Brankář Sevilly Tomáš Vaclík inkasuje gól v duelu se Slavií, při zákroku se navíc zranil a zápas nedohrál.

Článek

Vaclík se v 39. minutě marně natahoval po míči, který se po odrazu od ramena hostujícího Alexe Krále šťastně odrazil do sítě. Český gólman při zákroku narazil do tyče a musel být několik minut ošetřován. Pak sice zkusil pokračovat, ale minutu před poločasem si sedl na trávník a vystřídal ho Juan Soriano.

Vaclík putoval po zápase do nemocnice. "Zatím neznáme rozsah zranění. Tomáš se tvrdě praštil o tyč a byl otřesený. Musíme udělat řadu testů, abychom zjistili, jak na tom je," řekl novinářům trenér Sevilly Pablo Machín.

Foto: Marcelo Del Pozo, Reuters

Zraněný Tomáš Vaclík ze Sevilly během utkání se Slavií.

Není jasné, zda se Vaclík dá do pořádku do odvety za týden v Praze. "Jeho zranění mě hodně mrzí, protože to je ve fotbale to nejhorší, co může být. Samozřejmě když je to ke všemu jediný Čech, náš zástupce, tak je to nepříjemné," řekl slávistický trenér Jindřich Trpišovský.

"Já jsem situaci, kdy spadl na tyč, přes hráče neviděl. Mluvil jsem s ním, snad bude v pořádku," dodal Trpišovský.

Reklama

Související témata: