Hlavní obsah

Skvostná série je pro Trpišovského strašákem: Většinou končí v nejméně vhodnou dobu

Praha

Žádný tým dosud nedokázal v probíhajícím ročníku Evropské ligy na hřišti Slavie skórovat. Svěřenci trenéra Trpišovského doma udrželi v druhé nejprestižnější klubové soutěži starého kontinentu čisté konto s Kodaní, Bordeaux, Petrohradem i Genkem. Tudíž pokud by platilo rčení o nedobytné tvrzi i po čtvrtečním odvetném duelu osmifinále se Sevillou, budou Pražané slavit postup do čtvrtfinále.

Slavia v Evropské lize doma ještě neinkasovala. Teď jí tato série strašíVideo: Sport.cz

 
Článek

„Upřímně, spíše mě naše skvělá série straší. Většinou totiž končí v nejméně vhodnou dobu," krčil rameny trenér Trpišovský před středečním podvečerním tréninkem na stadionu v Edenu.

„Je třeba si uvědomit, že během skupiny jsme soupeře prakticky ani nepouštěli ke střelám. Ale pak přijel Genk v prvním jarním zápase Evropské ligy a měl tři tutovky, při nichž nás však podržel brankář Kolář. Vždy jde prostě o souhru řady faktorů," nenechal se parádní bilancí unést Trpišovský.

Pro odvetu osmifinále musí navíc ve složení defenzivní řady udělat zásadní změnu. Kvůli karetnímu trestu bude mimo hru krajní obránce Vladimír Coufal. „Nepůjde o nic snadného, protože Coufal v Seville vygumoval levou stranu domácích. Tudíž jde o hodně citelný zásah," připustil Trpišovský.

Kdo nahradí Coufala?

„Měli jsme čtyři varianty, jak zareagovat. Už jsme jednu konkrétní vybrali. Dokonce i hráči jsou se sestavou seznámeni, protože jsme potřebovali nacvičit určité věci a u videa upozornit kluky na konkrétní věci ve vztahu k prostoru, který budou hlídat," říkal Trpišovský, přičemž samozřejmě ani slovem nenaznačil, kdo nakonec Coufala nahradí, aby pro odvetnou bitvu se Sevillou neodkrýval karty.

„Budeme se snažit hrát vzadu na nulu. Ale bylo by zcela bláhové si při síle protivníka myslet, že od začátku zkusíme bránit bezbrankovou remízu. Nebudeme přece kvůli jednomu zápasu bořit něco, na čem rok pracujeme," ujišťoval Trpišovský.

„Ano, v defenzivě jsme relativně silní. Ale klíčové je vyvarovat se individuálních chyb. V Seville jsme inkasovali po naší špatné rozehrávce a po standardní situaci, další šance měli domácí opět po našich kiksech v rozehrávce. Musíme tudíž hrát ještě lépe. A já nepochybuji, že jsme toho schopni," prohlásil Trpišovský, že v rámci možností bude jeho tým aktivní. „Nejlepší způsob, jak si odpočinout od tlaku protivníka je, když sami budeme držet míč," usmál se trenér Pražanů, kteří po remíze 2:2 v prvním zápasu potřebují k postupu do čtvrtfinále jakékoliv vítězství či remízu při maximálně jednom inkasovaném gólu.

Reklama

Související témata: