Hlavní obsah

Pořád jsme favorit, prohlásil Vaclík. A byť netají vděk k Trpišovskému, doufá, že jej rozesmutní

Radek MalinaSport.czPrávo

Jen pětačtyřicet minut odchytal v úvodním duelu osmifinále Evropské ligy proti Slavii český brankář ve službách Sevilly Tomáš Vaclík. Kvůli zranění střídal ještě před přestávkou a následně poprvé od letního přestupu do španělského klubu vynechal ligový zápas. „V nominaci k utkání proti San Sebastianu jsem sice byl, ale v neděli ráno se ukázalo, že plnou zátěž ještě nesnesu," vysvětloval Vaclík před středečním tréninkem Sevilly na stadionu v Edenu.

Jak se Tomáš Vaclík cítí? Nastoupí zítra za Sevillu v odvetě proti Slavii? Video: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Jak se týden od zranění cítíte? Co přesně vás trápilo?

V první chvíli jsem myslel, že jsem trefil tyčku nebo konstrukci, která drží síť na zemi. Ale ze záznamu jsem zjistil, že jsem si zranění způsobil dopadem na nohu Traorého. Aktuálně je můj stav mnohem lepší, byť ještě slabou bolest cítím.

V neděli jste byl v nominaci k utkání proti San Sebastianu, ale nakonec jste se neobjevil ani na lavičce náhradníků. Šetřil vás trenér na odvetu Evropské ligy?

V sobotu jsem se cítil dobře. Ale měl jsem jen lehčí trénink. V neděli dopoledne jsem pod dohledem trenéra brankářů absolvoval větší zátěž a zjistil, že nebudu schopný zápas odchytat. Následně jsem měl klidový režim, ale tréninky jsem absolvoval. Byť jsem měl určité úlevy.

Nastoupíte ve čtvrtek večer v odvetě proti Slavii?

To zatím nemohu říct. Bude záležet na pocitech ze středečního tréninku. Rozhodneme se až před utkáním.

Zůstává Sevilla i přes výsledek 2:2 v prvním utkání favoritem zápasu?

Ano. Cítíme se být favoritem, což ale nic nemění na faktu, že očekáváme velice těžký zápas. Ještě složitější než v Seville. Slavia je doma velice silná a přivezla si vynikající výsledek, navíc ji požene vyprodaný stadion. Ale věřím, že ukážeme kvalitu, proměníme příležitosti a budeme šťastnější.

Získala si Slavia výkonem v prvním utkání u vašich spoluhráčů větší respekt? Berou nyní pražský tým s větší vážností?

Slavia měla v naší šatně maximální respekt už před prvním zápasem. Kluci určitě nebyli hrou Slavie překvapení. Vždyť v předešlých kolech porazila Genk či Petrohrad.

Budete mít ve vyprodaném hledišti velkou osobní podporu? Dorazí velký počet rodinných příslušníků?

Dostal jsem od klubu osmatřicet lístků a všechny jsem rozdal. Ale jde spíše o kamarády. Za necelý týden totiž dorazím do Prahy na reprezentační sraz a následně hrajeme v Edenu proti Brazílii, takže rodina dorazí až na příští zápas.

Slavii trénuje Jindřich Trpišovský, který vás vedl v začátcích kariéry při angažmá na Viktorii Žižkov. Tvrdí, že už tehdy jste měl velkou budoucnost. Jak na společnou štaci v druholigovém klubu vzpomínáte?

Byli jsme ve Viktorii společně rok a půl a šlo o skvělý čas. Jsem vděčný, že mi trenéři Pulpit s Trpišovským dali šanci. Po příchodu z Vítkovic mi hodně pomohli. A samozřejmě i Štěpán Kolář, který je nyní ve Slavii jako trenér brankářů. I jim vděčím, že jsem se dostal až do Sevilly. Trenér Trpišovský se tehdy hodně vzdělával, hledal informace a inspiraci u zahraničních trenérů. A myslím, že měl našlápnuto k velké trenérské kariéře. Těší mě, že jsem se s nimi mohl potkat. Nicméně doufám, že ve čtvrtek po utkání budu já tím šťastnějším.

Reklama