Hlavní obsah

Slavia? Odveta je pro nás jako finále. Vyřazení si nepřipouštíme, hlásí trenér Sevilly

Praha

Pětkrát Sevilla vyhrála Evropskou ligu. Je nejúspěšnějším klubem v historii soutěže. Před čtvrteční odvetou osmifinále na hřišti Slavie jsou však svěřenci trenéra Pabla Machína pod tlakem. Po remíze 2:2 v domácím prostředí potřebují v Edenu k postupu zvítězit. Nebo remizovat při minimálně třech vstřelených brankách. Ale šéf lavičky aktuálně šestého týmu španělské fotbalové ligy připomíná, že právě slavná historie je pro jeho mužstvo největší motivací.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Český brankář Sevilly Tomáš Vaclík a trenér Pablo Machín během tiskové konference před utkáním osmifinále Evropské ligy se Slavia Praha.

Článek

O tom, kdo nahradí v sestavě Coufala, máme jasno, hlásí Jindřich Trpišovský

Teď řeším jen Sevillu, reprezentaci až v pondělí ráno, říká slávistický obránce Alex Král

„Fakt, že Sevilla Evropskou ligu pětkrát vyhrála je velkým motivačním faktorem. Hrajeme o zachování naděje na šestý triumf, po němž touží celý klub. Duel v Praze bereme tudíž jako kdyby se jednalo o samotné finále," prohlásil Machín, že Sevillu remíza v úvodním duelu nijak nepoznamenala.

O víkendu se španělský tým naladil na odvetu triumfem 5:2 v domácí lize, když smetl San Sebastian. „Jedná se o jinou soutěž, odlišného soupeře, tudíž nemá smysl výsledek řešit. Každopádně vítězství přispělo našemu sebevědomí. Vždy je lepší nastupovat k utkání po dobré hře a zisku tří bodů, než když máte v hlavách neúspěch," říkal Machín.

Foto: Marcelo Del Pozo, Reuters

Brankář Sevilly Tomáš Vaclík inkasuje po nechtěné střele Alexe Krále ze Slavie.

Pro jeho tým hovoří před odvetou statistiky. Sevilla vyhrála dvanáct z patnácti duelů v letošním ročníku pohárové Evropy, přičemž v minulém kole dvakrát s čistým kontem porazila Lazio. Navíc Slavia vyhrála jediný z jedenácti duelů se španělskými soupeři. A české kluby od roku 2013 při posledních patnácti konfrontacích se zástupci La Ligy v pohárové Evropě rovněž neslavily triumf.

„Jenže v Praze proti nám bude stát hodně faktorů. Vyprodaný stadion požene domácí, ani teplota není z našeho pohledu příznivá. Ale i tak máme na vítězství. Nikdo si nepřipouští, že by pro nás letos mělo působení v Evropské lize ve čtvrtek končit," uvedl Machín.

Foto: Miguel Morenatti, ČTK/AP

Fotbalisté Sevilly Wissam Ben Yedder (vlevo) a Munir se radují z úvodního gólu proti Slavii v osmifinále Evropské ligy.

Ve srovnání s prvním osmifinálovým duelem na španělské půdě naordinuje hráčům ještě aktivnější a ofenzivnější pojetí. „Musíme si vytvářet mnohem více příležitosti," pravil Machín, byť na domácím stadionu měla Sevilla kromě dvou gólových situací ještě dalších pět vyložených šancí.

„Štěstěna nebyla na naší straně. Musíme ji tedy jít ještě více naproti a být hlavně mnohem produktivnější," pronesl Machín, jehož tým je ve španělské lize po Barceloně a Realu Madrid se 46 vstřelenými brankami v sedmadvaceti utkáních třetí nejproduktivnější.

Postoupí Slavia do čtvrtfinále Evropské ligy?
Ano
44,8 %
Ne
55,2 %
Celkem hlasovalo 33225 čtenářů.

Reklama

Související témata: