Hlavní obsah

Dokoná Slavia proti favoritovi senzaci? Většina sázkařů stále věří Seville

Praha

Prognózy šly stranou. Fotbalisté pražské Slavie před týdnem v úvodním utkání osmifinále Evropské ligy na půdě FC Sevilla senzačně remizovali, čímž proti všem předpokladům udrželi naději na účast v dalším kole. Navzdory příznivé výchozí pozici je ale pro bookmakery stále favoritem na postup s kurzem 1,75:1 Sevilla, na Slavii je kurz 2,1:1. O postupu španělského celku nepochybuje ani 85 % sázkařů.

Foto: Miguel Morenatti, ČTK/AP

Slávisté oslavují Králův gól v Seville.

Článek

České kluby od výhry Plzně nad Atlétikem Madrid 1:0 v sezoně 2012/13 nezvítězily nad španělskými soupeři v 15 zápasech po sobě. Dokáží sešívaní sérii utnout a postoupit?

„Slavia přivezla ze Španělska cennou remízu a dvě vstřelené branky, zároveň si ale udělala jasnou představu o tom, jak silný protivník proti ní stojí. Sevilla zejména ve druhé půli utkání zcela ovládla a pod konečným výsledkem je podepsáno její selhání v koncovce," poukazuje Michal Hanák, hlavní bookmaker Fortuny.

Slavia je v osmifinále evropského poháru poprvé od roku 2003, kdy vypadla s Besiktasem Istanbul.

„Sešívaní o víkendu rozstříleli Baník, v domácí soutěži ale řádila i Sevilla, která rozdrtila San Sebastian. V prvním duelu měla Trpišovského družina kopu štěstí, na které ale nelze spoléhat a navzdory podpoře vyprodaného Edenu by se tentokrát měla projevit kvalita na straně Sevilly," tuší Hanák.

Sevilla je v kontextu kurzů na postup favoritem i při pohledu na samotné utkání. Na výhru hostů je k dispozici kurz 2,01:1, na remízu se sází v poměru 3,78:1 a na Slavii v kurzu 3,6:1. I tady míří jednoznačných 90 % sázek na Sevillu, po 5 % připadá shodně na Slavii i na remízu.

Také u společnosti Chance je jasným favoritem na postup FC Sevilla. Španělskému celku věří na vítězství v Edenu plných 91 procent tipérů. V tomto kontextu je kurz 2,04 na vítězství hostů hodně lákavý. Na to, že Slavia uhraje v duelu alespoň nerozhodný výsledek, sází jen tři procenta fandů (3,76:1) a vítězství Pražanů tipuje šest procent sázkařů (3,7:1)

"Slavia si podle sázkařů vyčerpala dávku štěstí až do poslední kapky a na odvetu jí už nezbývá," konstatuje Markéta Světlíková, tisková mluvčí Chance. "Ačkoliv si sešívaní přivezli ze Španělska senzační výsledek, naši bookmakeři předpovídají vítězství hostů. Sázkaři jsou si prohrou Slavie prakticky jistí," dodává.

Reklama

Související témata: