Hlavní obsah

Nečekaná výměna v Edenu. Musíme se modlit, řekl kouč

Praha

Možná by si ho kvůli úspěchu se Sevillou v Evropské lize chtěli fotbalisté Slavie nechat navždy, protože jim přinesl štěstí. Jenže mají smůlu, V Edenu se po čtvrteční vítězné odvetě osmifinále Evropské ligy bude bleskové měnit trávník. Vše se musí stihnout do příštího týdne, protože ve středu stadion v Edenu hostí úvodní čtvrtfinále Ligy mistryň mezi domácími Pražankami a Bayernem Mnichov.

Jsem velkým fanouškem Chelsea, rozplýval se po losu Miroslav StochVideo: SK Slavia Praha

 
Článek

Stav trávníku na Sinobo Stadium nebyl ideální už na podzim a klub z Edenu proto sáhl v přestávce před startem jara k instalaci speciálních osvětlovacích ramp, které kompenzují slabší sluneční svit v zimním období. Kvalita hrací plochy se však vinou nabitého programu slávistů příliš nezlepšila.

Naposledy trávník utrpěl 120 minutami čtvrteční odvety se Sevillou, kterou Pražané vyhráli po úchvatném obratu 4:3 a ve čtvrtfinále Evropské ligy změří síly s dalším gigantem Chelsea. V nadcházející reprezentační přestávce čeká Eden vedle zápasu Ligy mistryň ještě 26. března prestižní přípravné utkání českého národního mužstva s Brazílií.

Foto: Sport.cz

Předseda představenstva fotbalové Slavie se během ligové pauzy pochlubil novinkou. Na stadionu v Edenu během zimy zářilo umělé slunce.

"Trávník to potřeboval. Jsme ve hře ve třech soutěžích. Hřiště už bylo v katastrofálním stavu a nahrálo tomu také to, že tu bude hrát reprezentace. Všichni si přejeme, aby to bylo co nekvalitnější. Chelsea bude svátek fotbalu a my pak potřebujeme mít na naše zápasy kvalitní hřiště, dost nás to už limitovalo. Musíme se modlit, aby se nový trávník dobře chytil," řekl novinářům slávistický kouč Jindřich Trpišovský.

Reklama

Související témata: