Hlavní obsah

Vstřícné gesto! Zástupci tribuny Sever vyzývají fanoušky, ať nevracejí neplatné vstupenky na Chelsea

Praha

Fotbalové Slavii byl ve čtvrtek potvrzen trest za chování fanoušků během zápasu s Genkem. Vršovický klub musí pro duel s Chelsea uzavřít hned tři sektory na tribuně Sever, o své místo tak přijde kolem dvou tisíc diváků, a to z té části stadionu, která během zápasů podporuje Slavii nejaktivněji a nejhlasitěji. K celé situaci nyní vydala prohlášení i tribuna Sever na svém Facebooku. A její zástupci vyzvali k velmi vstřícnému gestu vůči jejich milovanému klubu.

Foto: Sport.cz

Tribuna Sever.

Článek

V prohlášení jeho autoři nejprve uvedli, že s trestem nesouhlasí. „Tribuna Sever nese částečnou zodpovědnost, ale ne veškerou. Kdo sleduje naše vyjádření včetně například pravidel fandění na TS, ví, že proti nesmyslnému házení kelímků na plochu i na hlavy dalších fanoušků bojujeme dlouhodobě," stojí na facebookové stránce tribuny Sever.

„Není ovšem v našich silách, stejně jako v silách klubu, při tisícových počtech zamezit tomu, aby se našlo pár jedinců, kteří si házení předmětů na plochu neodpustí," pokračují zástupci známé aktivně fandící tribuny.

I přes svůj nesouhlas se ale autoři příspěvku rozhodli učinit pro klub vstřícný krok a jako výraz toho, že se tribuna Sever svého dílu zodpovědnosti za trest nezříká, nebudou vracet nyní neplatné vstupenky na domácí zápas s londýnskou Chelsea.

Tím, že nebudou chtít své peníze zpátky, tak chtějí přispět klubu na pokutu. Zároveň ke stejnému gestu vyzvali i další fanoušky se vstupenkami do uzavřených sektorů. Zdůrazňují ovšem dobrovolnost celého aktu.

Vracení peněz začne 8. dubna

Nedlouho poté Slavia na svých stránkách informovala o způsobu vrácení peněz za neplatné lístky. Fanouškům ze sektorů 106, 107 a 108 vzhledem k vyprodanému stadionu klub nemůže vstupenku vyměnit za vstupenku na jiné místo.

V případě, že vstupenku fanoušek zakoupil na pokladně, měl by se obrátit přímo na e-mailovou adresu Slavie, která vyřizuje záležitosti týkající se právě vstupenek.

Pokud ale fanoušek lístek zakoupil online, budou mu peníze vráceny na bankovní účet, ze kterého jej platil. V té chvíli bude dost možná pro fanoušky, kteří budou chtít klubu přispět na pokutu, složité nedostat peníze zpět. "Součástí trestu je i povinnost stornovat vstupenky do dotčených sektorů a peníze za ně vydané vrátit," uvádí navíc Slavia na svém webu.

Klub dále upozorňuje, že vratka peněz nebude jednorázovou záležitostí, ale bude probíhat postupně od 8. až do 18. dubna, a prosí fanoušky o trpělivost.

Reklama