Hlavní obsah

Soucit s fanoušky, ale také nulová tolerance! Pořádek v Edenu mají zjednat i ženy

Malérů už bylo dost. Nechtějí neustále platit za výtržnosti fanoušků, proto se vedení fotbalové Slavie v úterý sešlo se zástupci tribuny Sever. „Dosáhli jsme společně výzvy k fanouškům, úplné shody na třech bodech ze čtyř a hledáme řešení u čtvrtého,“ avizuje šéf klubu Jaroslav Tvrdík před očekávaným čtvrtečním čtvrtfinále Evropské ligy proti Chelsea.

Je to smutné ponaučení, říkají slávisté o uzavřené části tribuny severVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Uzavření části hlediště na šlágr s Chelsea za výtržnosti během utkání s Genkem, zahájení disciplinárního řízeni kvůli hrubým urážkám trenéra Františka Straky a jeho rodiny během duelu s Karvinou.

Poslední dva případy jen navázaly na problémy, které Slavia s vlastními příznivci má.

Takto bude zítra vypadat část hlediště v EdenuVideo: Sport.cz

Proto se pokouší zjednat nápravu a své kotelníky dostat do správných mezí.

„Jsme ve složité situaci. Dostávám stovky stížností, protože na svá místa se nedostanou i lidé postižení, neslyšící. Pro mě je smutné, že se nedostanou na zápas desetiletí, trpím s nimi," líčí předseda představenstva Jaroslav Tvrdík.

Optimismus, ale také důrazné varování

Zároveň však také vyhlašuje nulovou toleranci k dalším případným prohřeškům v hledišti.

„Po jednání s našimi fanouškovskými skupinami jsem optimista, že Eden už bude bezpečným prostředím. Ale když to nepůjde po dobrém, jsme připraveni použít kamerový systém pro identifikaci viníků, sáhnout k zákazu vstupu na stadion nebo vymáhání sankcí v rámci českého právního řádu," varuje Tvrdík.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Londýnský trénink Chelsea před zápasem se SlaviíVideo: sntv

Slavia zatím nechtěla rozmísťovat pořadatele na tribuně Sever, aby nevznikalo zbytečné napětí. S Chelsea je tam ovšem postaví.

„Chceme, aby vše proběhlo v dobrém. Pořadatelé tam budou v kombinaci, vždy jeden muž a jedna žena. I ony samozřejmě budou vycvičené," usmívá se Tvrdík.

Klub prosí všechny diváky, aby dorazili nejpozději hodinu před začátkem zápasu. Vyhnou se tak zbytečným frontám u vstupů na stadion.

Fotbalisté Chelsea v Praze.Video: Radim Vaculík, Sport.cz

Reklama