Hlavní obsah

Slavia - Chelsea 0:1Gigant nakonec v Edenu udeřil, sešívaní ve svém zápase desetiletí přesto nadchli

MinutaMin. Tým Hráč Akce
86. Alonso 0 : 1
Záznam online reportáže

Praha
Aktualizováno

Bitva s přívlastkem zápasu desetiletí nezklamala. Právě naopak. Fotbalisté pražské Slavie se v prvním duelu čtvrtfinále Evropské ligy dokázali gigantovi postavit jako rovný rovnému a s Chelsea nakonec dost krutě prohráli 0:1. Lídr české ligy zaujal svou odvahou, aktuálně třetí tým Premier League dokázali červenobílí nejednou zatlačit. Gól jim vstřelil Alonso až v 86. minutě. Postup do semifinále však ještě není ztracený, odveta se hraje v Londýně za týden.

Foto: Paul Childs, Reuters

Petr Ševčík nahradil v sestavě Tomáše Součka

Článek
Fotogalerie

Sarri neblufoval. Italský kouč Chelsea udělal v základní sestavě hned sedm změn proti pondělnímu ligovému utkání s West Hamem. Hazard a spol. zůstali jen na lavičce. Sešívaní překvapili zařazením Ševčíka a Olayinky, jen na lavičce zůstali Kúdela či Škoda.

Slavia začala proti velkému favoritovi bez respektu. Hned ve druhé minutě kopal Stoch přímý kop a s kapitánskou páskou hrající Deli se prodral k nebezpečné hlavičce. Třetí tým Premier League začal rozpačitě a Pražané si vytvořili slušný tlak.

Podali jsme nadstandardní výkon, řekli po zápase slávistéVideo: Sport.cz

Třeba uzdraveného Ševčíka bylo plné hřiště a prudkou střelou zdálky vystrašil brankáře Arrizabalagu. Chelsea si počkala na svou chvilku a hned z první šance málem udeřila. Willian po krátkém obléhání šestnáctky trefil v 25. minutě břevno.

Hra pak postupně ztratila na tempu. Až v závěru poločasu si pak domácí zase vytvořili tlak, z něhož ovšem pořádná šance nevzešla. S prvním dějstvím ovšem mohli být nadmíru spokojeni.

Jak ohodnotili hru Slavie hráči Chelsea?Video: Sport.cz

Chelsea nasadila Hazarda

Po přestávce se hra rozproudila. Sarri poslal na hřiště hvězdného Hazarda a bezprostředně po jeho příchodu pak Rüdigerovu nebezpečnou ránu vykopl nohou do bezpečí. Chelsea i dál posilovala sestavu, divákům se představil také mistr světa Kanté.

Červenobílí však měli pro strach uděláno. Traoré si skvěle navedl míč na střelu a gólman Arrizabalaga ještě lépe míč vyrazil. Slávisté pak vyslali do vápna několik centrů a navnadili diváky.

Jindřich Trpišovský prozradil, co si řekl s trenéry Chelsea po zápaseVideo: Sport.cz

V samém závěru však přišlo neúprosné KO. Střídající Hušbauer ztratil na půlce hřiště míč, Willian z brejku přesně odcentroval a Alonso hlavou skóroval.

Vyrovnat už slávisté nestihli.

Byli jsme fantasticky připraveni a vlítli na ně, škoda toho gólu v závěru, mrzelo Petra ŠevčíkaVideo: Sport.cz

Úvodní utkání čtvrtfinále fotbalové Evropské ligy:
Slavia Praha - Chelsea FC 0:1 (0:0)
Branka: 86. Alonso. Rozhodčí: Zwayer - Schiffner, Achmüller - Siebert, Stegemann (všichni Něm.). ŽK: Coufal (Slavia). Diváci: 17.484.
Slavia: Kolář - Coufal, Ngadeu, Deli, Bořil - Ševčík, Král, Traoré - Stoch (64. Zmrhal) - Masopust (74. Hušbauer), Olayinka (82. Van Buren). Trenér: Trpišovský.
Chelsea: Arrizabalaga - Azpilicueta, Christensen, Rüdiger, Alonso - Kovačič (68. Kanté), Jorginho, Barkley (75. Loftus-Cheek) - Pedro (59. Hazard), Giroud, Willian. Trenér: Sarri.

Reklama

Související témata: