Hlavní obsah

Trpišovský fandí Chelsea! Kvůli pochvale od legendy zapře i Liverpool

Praha

Neocenitelná konfrontace s aktuálně třetím týmem Premier League. Ale také vysoká škola fotbalové diplomacie. Takový byl pro Slavii úvodní duel čtvrtfinále Evropské ligy s Chelsea (0:1). Sešívaní podali odvážný výkon, pochvalu jim složili hráči i trenéři soupeře. „Třeba Sarriho asistent Zola. A co mám zprávy, tak i jejich hráči tvrdí, že jsme byli nejtěžším soupeřem, na něhož zatím v soutěži narazili,“ cení si trenér Jindřich Trpišovský.

Jindřich Trpišovský prozradil, co si řekl s trenéry Chelsea po zápaseVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Kouč Slavie je známý jako obdivovatel Jürgena Kloppa, trenéra Liverpoolu. Německý trenér vede Reds k vytouženému titulu v Premier League, jednoho tradičního fanouška však o víkendu ztratí.

„Ukázali se jako opravdu profesionální klub, chovali se skvěle. Věděli, že také my v neděli hrajeme těžký zápas se Spartou. Tak jsme si vzájemně popřáli hodně štěstí. což pro mě bylo těžké, když hrají s Liverpoolem. Ale tentokrát udělám výjimku a budu držet palce Chelsea," usmívá se Jindřich Trpišovský.

Podali jsme nadstandardní výkon, řekli po zápase slávistéVideo: Sport.cz

Slavia se dočkala cenné pochvaly především od Gianfranca Zoly, klubové legendy Blues.

Zatím nejtěžší zápas pro Chelsea

„S trenérem Sarrim jsem mluvil jen krátce, ale chvilku jsme se bavili se Zolou. Hodně nás chválil. Co mám zprávy, tak i hráči Chelsea říkali, že proti nám sehráli zatím nejtěžší zápas v Evropské lize," líčí Trpišovský.

Jak ohodnotili hru Slavie hráči Chelsea?Video: Sport.cz

„Prohodili jsme se Zolou pár slov ohledně způsobu naší hry, byl hodně náročný," pokračuje.

Těsná porážka s Chelsea ho hodně mrzí. „Kluci do toho dali úplně vše, což je logické v takovém zápase, ale dali do toho i určitou kvalitu. Bohužel pro nás zápas skončil nejhorším možným výsledkem - prohrou a nedali jsme gól. Takže rozporuplné pocity. Velká pochvala pro kluky, ale převládá v nás také velké zklamání," líčíí Trpišovský.

Reklama

  1 : 1 West Ham - Leverkusen 1 : 1 dohráno
20240418T21 : 00:00+0200
West Ham vs. Leverkusen
West Ham vs. Leverkusen
West Ham
Leverkusen