Hlavní obsah

Na základce si hrál na Lamparda a Drogbu, teď Ševčík proti Chelsea oslnil: Splnil se mi sen!

Praha

Překvapivě se objevil v základní sestavě. Od poloviny února záložník Slavie Praha Petr Ševčík mezi jedenácti vyvolenými trenéra Trpišovského chyběl kvůli zranění. V posledních dvou ligových kolech naskočil do hry z lavičky. A pak ve čtvrtek večer od první minuty v úvodním duelu čtvrtfinále Evropské ligy proti Chelsea (0:1)! Klubu, který od dětství zbožňuje.

Byli jsme fantasticky připraveni a vlítli na ně, škoda toho gólu v závěru, mrzelo Petra ŠevčíkaVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

„Bylo to jako sen," vykládal čtyřiadvacetiletý záložník, pro něhož šlo o vrchol kariéry. Už v úterý tušil, že by mohl být v základní sestavě. Když se pak ve středu jeho domněnky potvrdily, raději zamlčel, že je lehce nachlazený, aby snad o utkání nepřišel. „Nikomu jsem nic neříkal," přiznával po těsné prohře.

Jeho výkon byl skvělý. Ve středu pole měl spoustu míčů, bránil, rozehrával, zapojoval se do ofenzivy. „Hned v úvodních minutách jsme si dokázali, že můžeme s Chelsea hrát, což nám dodalo sebevědomí. Já byl navíc mimořádně motivovaný. Pro mě šlo o splněný sen," říkal Ševčík.

Jak ohodnotili hru Slavie hráči Chelsea?Video: Sport.cz

Až do čtvrtka měl na kontě sedm soubojů na evropské scéně, přičemž nejslavnějším protivníkem byla Fiorentina. Osmý duel pro něj byl životním.

„Já jsem fanoušek Chelsea od dětství. Ještě když jsem bydlel u rodičů v Supíkovicích, tak jsem měl na zdech plakáty jednotlivých hráčů i týmů, který vyhrál pod Mourinhem dvakrá Premier League. Měl jsem dresy Lamparda, Drogby a dalších borců z tehdejšího skvělého týmu, na něž jsme si hráli," připomínal Ševčík éru londýnského giganta z doby, kdy nynějšímu záložníkovi Slavie bylo deset let.

Jindřich Trpišovský prozradil, co si řekl s trenéry Chelsea po zápaseVideo: Sport.cz

„A teď jsem stál na hřišti proti skutečné Chelsea. A myslím, že jsme jí se spoluhráči byli skvělým soupeřem," přemítal Ševčík, jenž k replikám dresů z dětství tentokrát přidal originál, v němž v Edenu řádil Willian, autor centru na jediný gól zápasu.

„V první půli pěkně střílel do břevna. Ale to byla situace, která prostě vyplyne ze hry. Navedl si míč na střed a vypálil.

Ukazuje se, že umíme hrát fotbal a nemusíme se ničeho bát, říká Jan BořilVideo: Sport.cz

Jinak jsme je do šancí nepustili. Až na inkasovanou branku, která byla trošku hloupá," posteskl si Ševčík, který poprvé od úvodního duelu prvního kola play off Evropské ligy proti Genku zvládl celých devadesát minut.

„Fyzicky neskutečně náročný zápas," připustil Ševčík a byl ohromen, jakých ovací se hráčům Slavie dostalo i přes prohru: „Šlo o utkání, které tu zase nemusí dlouhé roky být. Ale já doufám, že bude. A třeba ještě letos. Byť jsme prohráli, boj o postup nevzdáváme. Ověřili jsme si, že se Chelsea nemusíme bát," hlásil bojovně naladěný Ševčík.

Podali jsme nadstandardní výkon, řekli po zápase slávistéVideo: Sport.cz

Reklama

Související témata: