Hlavní obsah

Chelsea v Edenu trpěla. Nenechali si nic diktovat, chválí sešívané Giroud, Willian a spol.

Praha

Eden v krátké době zažil dva střety s giganty. S trochu podobným průběhem, a nakonec i stejným výsledkem. Brazilci českou reprezentaci, respektive i fotbalisté Chelsea domácí Slavii porazili. Rozdíl by se však přesto našel. Zatímco kanárci dlouho hráli liknavě a zabrali, když potřebovali, třetí tým Premier League byl v konfrontaci s kurážnou Slavií ve větších problémech. „Bylo pro nás těžké diktovat tempo a udržovat hru pod kontrolou,“ netají zkušený Brazilec Willian po úvodním čtvrtfinále Evropské ligy.

Nejlepší střelec Evropské ligy Olivier Giroud chválil SlaviiVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Oddechli si. Víc než výhru 1:0 z Prahy ani odvézt nemohli. Konečný výsledek průběhu zápasu stejně moc neodpovídá.

„Musím uznat, že šlo možná o nejtěžší zápas, který jsme zatím v sezoně Evropské ligy odehráli. Očekávali jsme, že budeme mít obtížnou pozici, protože jsme věděli, jak moc motivovaná bude Slavia. Hodně na nás tlačila, měla dobrý presink od první do poslední minuty," chválí sešívané Olivier Giroud, mistr světa s Francií.

Jindřich Trpišovský prozradil, co si řekl s trenéry Chelsea po zápaseVideo: Sport.cz

„Hodně nás napadali, hodně běhali," přidává se brazilský rychlík Willian.

Navzdory problémům však Blues dosáhli svého.

„Ve druhém poločase jsme se dostali do své hry a drželi více míč. Slavia hrála velmi dobře. Nyní známe jejich kvality. Jsme si jich vědomi a musíme dokončit práci doma," plánuje Giroud, s devíti góly nejlepší střelec Evropské ligy.

Museli vytasit i Hazarda

Že Slavia přivedla favorita do úzkých, dokládá i jeden z tahů kouče Maurizia Sarriho. Než se naplnila první hodinka zápasu, italský stratég musel poslat na hřiště Edena Hazarda. Belgický klenot přitom v letošním pohárovém ročníku odehrál jen 117 minut a kouč ho potřeboval šetřit na nedělní ligový duel s Liverpoolem.

Podali jsme nadstandardní výkon, řekli po zápase slávistéVideo: Sport.cz

„Na začátku zápasu jsem ho chtěl mít na lavičce, protože jsem si myslel, že utkání bude pravděpodobně velmi těžké a budu potřebovat ho využít. Ale kdybychom na konci první půle vedli 1:0, tak bych ho nepoužil," vysvětluje Sarri.

Také odveta bude velmi těžká

Předem věděl, že jeho tým bude muset v Praze čelit během zápasu těžkostem.

„Jsem velmi spokojený s výsledkem, který jsme uhráli, a také s výkonem. Zase jsme schopni na hřišti trpět, což se dříve v těžkých chvílích zápasů nedařilo. Když jsme v minulosti byli v problémech, okamžitě jsme dostali gól. Nyní dokážeme bojovat a trpět bez inkasované branky," cení si šedesátiletý rodák z Neapole.

V semifinále se však ještě nevidí.

„Pozor, také odveta bude velmi těžká. Slavia je velmi nebezpečná venku, jak ukázala třeba v Genku (4:1). Musíme být opatrní a obezřetní," varuje Sarri.

Reklama