Hlavní obsah

Při návratu do bývalého domova jej zaplavily vzpomínky. Stoch doufá v druhé semifinále

Londýn

Tři roky byl stadion Stamford Bridge, kde sídlí londýnská Chelsea, jeho domovem. Ve středu okusil záložník fotbalistů pražské Slavie Miroslav Stoch před odvetou čtvrtfinále Evropské ligy poprvé v kariéře pocity hostujícího hráče, když na trávník arény anglického giganta vyběhl k tréninku.

Miroslav StochVideo: SK Slavia Praha

 
Článek
Fotogalerie

„Je neuvěřitelné, že stadion i všechno uvnitř vypadá stejně jako před deseti lety. Všechno jsem poznával, návrat ve mně vyvolal vzpomínky. Je hodně příjemné být tady zpět," rozplýval se devětadvacetiletý záložník.

Chelsea si jej vyhlédla jako šestnáctiletého talentovaného borce v Nitře. V létě 2006 zamířil do Londýna. Tři roky se pral s mimořádnou konkurencí. V „osmnáctce" se stal s jedenácti brankami nejlepším střelcem týmu.

Jindřich TrpišovskýVideo: SK Slavia Praha

Připsal si čtyři starty jako střídající hráč v Premier League, jednou naskočil do FA Cupu. A pravidelně byl na lavičce náhradníků při zápasech Ligy mistrů. Dokonce i v semifinále proti Barceloně na jaře 2009. Pak klub opustil. Nikdy se do Londýna nedostal ani na skok. Až ve středu s aktuálním lídrem české nejvyšší soutěže, v jehož kádru patří ke klíčovým mužům.

„Překvapilo mě, kolik lidí v realizačním týmu je i po deseti letech stejných. V Praze jsme měli šanci si po utkání popovídat. Všichni byli překvapení, jak jsme hráli. A s respektem hovořili o naší síle," vyprávěl Stoch.

Foto: Paul Childs, Reuters

Miroslav Stoch v souboji s Willianem v úvodním čtvrtfinále Evropské ligy v Edenu.

Semifinále Evropské ligy zažil už v dresu Fenerbahce na jaře 2013, kdy turecký klub nestačil na lisabonskou Benfiku. Slovenský záložník se nevzdává naděje na druhou účast mezi čtyřmi nejlepšími kluby druhé nejprestižnější evropské klubové soutěže.

„Přestože je Chelsea doma silnější, není nemožné s ní hrát," přemítal Stoch, když za sebou měl večerní přípravu na Stamford Bridge. „Absolvovat tady trénink bylo super. A doufám, že ještě lepší pocity budu mít ve čtvrtek po utkání. Byli jsme outsiderem už v osmifinále a dokázali jsme Sevillu vyřadit. Tak proč si nezopakovat senzaci nyní?!"

Věříte, že fotbalová Slavia postoupí přes Chelsea do semifinále Evropské ligy?
Ano.
47,1 %
Ne.
52,9 %
Celkem hlasovalo 4044 čtenářů.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články