Hlavní obsah

Nečekaná taktika s nasazením neznámého hráče? Pravého beka Slavie má proti Chelsea hrát fotbalista, který vůbec není na soupisce

Londýn/Praha

Úsměvná a zároveň podivuhodná chyba se „podařila“ anglickému webu The Sun. Pokud na něj zabrousí čtenář znalý českých fotbalových reálií, asi se nebude stačit divit. V předpokládaných sestavách je totiž na místě, kde obvykle operuje obránce Vladimír Coufal, tedy na pravém beku, uveden jakýsi Djimsiti. Nikdo takový ale na soupisce vršovického klubu není.

Foto: Facebook: Gazeta Berat Djimsiti a Právo

Berat Djimsiti (vlevo) a Vladimír Coufal.

Článek

Míst, kde se český fanoušek pousměje, je v předpokládané sestavě dle britského webu víc. The Sun v ní například Slavii uvádí pouze jako „Prague" a vlastně tak prakticky skoro opomíjí možnost toho, že by snad v českém hlavním městě mohlo být více klubů.

Navíc autor do předpokládané sestavy nezahrnul klíčového hráče sešívaných Tomáše Součka, který si v prvním zápase odpykával karetní trest, a jednoduše jako předpokládanou jedenáctku uvedl tu, která na trávník vyběhla v Edenu. Tedy až na jednu výjimku.

Tou je jakýsi Djimsiti na pravém kraji obrany, na místě, kde obvykle operuje Vladimír Coufal. Nikdo takový ale na soupisce Slavie není. Nejde tak o další nečekaný taktický tah trenéra Trpišovského, ale spíše o šotka, který se vloudil na známý web. Chyba je to víceméně úsměvná, ale otázkou je, jak se vůbec do článku dostala.

Foto: Výřez printscreenu z webu The Sun

Podle webu The Sun by měl na pravý kraj obrany nastoupit Djimsiti. Žádný takový hráč ale na soupisce Slavie není.

Fotbalista jménem Djimsiti skutečně existuje. Berat Djimsiti, albánský reprezentant se švýcarskými kořeny, hraje stopera v italské Atalantě Bergamo, která se nedávno zapsala do dějin rekordním počtem střel v jednom zápase. A s Vladimírem Coufalem si nejsou ani dvakrát podobní. Jak se tedy Djimsiti ocitl v podle The Sun předpokládané sestavě Slavie pro čtvrteční zápas, to je záhadou. Vladimíru Coufalovi tak nejspíš večer nezbyde nic jiného než předvést grandiózní výkon, aby si jeho jméno Britové pro příště zapamatovali.

Reklama