Hlavní obsah

První půle byla jako noční můra, přiznal Trpišovský. Za návrat do utkání velebil fanoušky

Londýn
Aktualizováno

Senzace se nekonala. Ovšem i tak fotbalová Slavia na Stamford Bridge v odvetě čtvrtfinále Evropské ligy šokovala. A dokonce hned dvakrát. Nejprve čtyřmi inkasovanými góly v prvním poločase, pak skvělým výkonem po obrátce, kdy dvěma trefami zápas zdramatizovala, Chelsea nepustila do jediné šance a totálně anglického soupeře vykolejila. Na vyrovnání, natož pak zvrat nedosáhla, ale opouštěla scénu s aplausem!

Foto: Matt Dunham, ČTK/AP

Trenér Slavie Jindřich Trpišovský se zdraví s italským manažerem Chelsea Mauriziem Sarrim při utkání Evropské ligy.

Článek

„První poločas beru na sebe. Jsem zklamaný, že jsme inkasovali čtyři branky. Bylo to jako noční můra, vždyť jsme inkasovali z každé šance Chelsea. Byl jsem přesvědčený, že můžeme nahánět Chelsea po celém hřišti. Věřili jsme, že můžeme v defenzivně hrát jeden na jednoho. Ale trojice Hazard, Giroud, Pedro nás vyvedla z omylu. Skvělá standardní situace nás vrátila do hry, ale pak jsme zase inkasovali hloupý gól," hodnotil první poločas odvety trenér Slavie Jindřich Trpišovský.

„Do přestávky jsme ztráceli hrozně moc míčů, nevyhrávali souboje, nezískávali odražené balony a soupeř nás trestal," přemítal záložník Pražanů Tomáš Souček. „První půle z naší strany rozhodně nebyla optimální. Vyráběli jsme laciné chyby a nabídli jsme Chelsea snadné góly. Ale byť výsledek v poločase vypadal hrozivě, výprasku jsme se nebáli. Chtěli jsme s Chelsea vyhrát alespoň jeden poločas, což se podařilo," vykládal obránce Ondřej Kúdela.

Úvod byl na ručník

„Úvod byl trochu na ručník. Domácí nás rozebírali do mrtva. Až když byl rozdíl skóre o tři branky, změnili jsme rozestavení. A Chelsea pak zdržovala, byla nervózní," přitakal kapitán Pražanů Tomáš Souček, který vstřelil první branku Slavie.

O další dvě se postaral Petr Ševčík neuvěřitelnými trefami, premiérovými v dresu Slavie. „Trenér nás o přestávce nabádal, abychom v blízkosti pokutového území stříleli," vysvětloval fotbalista, proč nebojácně dvakrát za hranicí velkého vápna napřáhl a Arrizabalaga byl proti jeho dělovkám bezmocný. „Pro mě byl zápas obrovským zážitkem. Od dětství Chelsea fandím. Atmosféra byla neskutečná. A fakt, že jsem se dvakrát trefil, vše vyšperkoval," vykládal nadšeně Ševčík.

Foto: Jason Cairnduff, Reuters

Fanoušci Slavie nejprve prožívali na stadionu Chelsea peklo, jejich tým dostával gól za gólem. Pak si ale sešívaní užili i hodně gólové radosti.

Chelsea doma inkasovala tři branky poprvé od dubna 2018, kdy ji v utkání Premier League pokořil na Stamford Bridge stejným počtem zásahů Tottenham. „Je to slabá náplast na první poločas, kdy jsme ze čtyř šancí Chelsea inkasovali čtyři branky," nenechal se uchlácholit Trpišovský. „Je třeba vyzdvihnout báječné fanoušky. To právě jejich energie nás vrátila do zápasu. V druhém poločase jsme předvedli vynikající výkon. Věřili jsme, že fyzicky dostaneme Chelsea pod tlak. Bohužel z největší šance jsme paradoxně Ševčíkem nedokázali vyrovnat."

Reklama

Související témata: