Hlavní obsah

Nechci frajeřit, měl jsem kliku. A štve mě, že jsem nedal třetí gól, hlásí slávistický bombarďák Ševčík

Londýn

Dvakrát nechytatelně napálil míč za záda brankáře Chelsea. Petr Ševčík, záložník pražské Slavie, dvěma góly mimořádně zdramatizoval odvetu čtvrtfinále Evropské ligy, v níž Pražané ve čtvrtek večer bojovali na anglické půdě o sen v podobě účasti mezi nejlepšími čtyřmi kluby soutěže. „Trošku mě štve, že jsem nedal třetí gól. Šlo o největší šanci. Kdybych uspěl, možná bychom Chelsea vyřadili," přemítal čtyřiadvacetiletý fotbalista.

Foto: Matt Dunham, ČTK/AP

Fotbalista Slavie Petr Ševčík slaví gól v utkání Evropské ligy na hřišti Chelsea.

Článek
Fotogalerie

Slavia nakonec scénu Evropské ligy opouští po těsné prohře a výborném druhém poločase na Stamford Bridge. Jak vám ale bylo v průběhu první půle, když jste čtyřikrát inkasovali?

Do přestávky jsme ztráceli hrozně moc míčů, nevyhrávali souboje, nezískávali odražené balony a soupeř nás trestal. Ale o přestávce jsme si říkali, že nemáme co ztratit a nechtěli jsme odjíždět s debaklem. Neměli jsme prostě co ztratit.

Zvrat ve vývoji hry přišel po vašich dvou trefách krátce po přestávce. Byl jste přesvědčený, že dokážete Arrizabalagu překonat?

V prvním poločase jsme měli hodně příležitostí střílet zpoza vápna a nedělali jsme to, tak jsem prostě vypálil. Trenéři nás o pauze nabádali, abychom se nebáli střílet. Měl jsem i kus štěstí.

Foto: Matt Dunham, ČTK/AP

To byla paráda! Brankář Chelsea Kepa Arrizabalaga se marně natahuje po ráně slávisty Petra Ševčíka.

Byly dvě tak parádní rány jen otázkou štěstí?

Nechci dělat frajera a říkat, že se stejným způsobem trefuju normálně. Měl jsem štěstí, že mi protihráči dopřáli tolik prostoru a obě rány mi tak parádně sedly.

Krátce po vaší druhé trefě jste se dostal v pokutovém území Chelsea ještě do jedné velice nadějné střelecké pozice, ale nakonec jste Arrizabalagu vůbec neohrozil. Co se přihodilo?

Paradoxně šlo o situaci, která byla z těch tří nejjednodušší. Udělal jsem chybu, na balon jsem moc dlouho čekal, měl jsem tolik času, až to bylo neuvěřitelné. Mohl jsem si míč klidně zpracovat, zvolil jsem asi špatnou variantu a balon jsem blbě trefil.

Co jste prožíval po trefách na hřišti Chelsea?

Ani jsem nevěděl, jak se radovat, běžel jsem rovnou na půlku. Věděli jsem, že stav není příznivý a chtěli jsme vystupňovat tlak. Druhý poločas jsme celkově hráli fantasticky. Chelsea jsme do ničeho nepustili. Myslím, že kdybych dokázal svojí třetí šanci využít a vyrovnal skóre, vystupňovali bychom tlak a postoupili. Mrzí mě, že jsem příležitost nevyužil. Všechno mohlo být jinak.

Vnímal jste, že se Chelsea o výsledek strachuje?

Určitě. Viděl jsem to hlavně v okamžiku, kdy jsem vystřídal. Na lavičce jsem si uvědomil, jak moc odkopávají míče, gólman zdržoval. Bylo poznat, že se bojí o výsledek.

Foto: Matt Dunham, ČTK/AP

Fotbalista Slavie Petr Ševčík (vpravo) oslavuje se spoluhráči gól, který vstřelil v Evropské lize na hřišti Chelsea.

Těší vás, jak moc jste na sebe dvěma góly v souboji s anglickým týmem, a navíc v evropské soutěži, upozornil?

Že jsem vstřelil dvě branky nic neznamená. Zápasů, v nichž se prosadím, by to chtělo více.

Reklama

Související témata: