Hlavní obsah

Nejlepší investice Slavie? Tvrdík má jasno. Po Chelsea rozdával jen pochvaly

Londýn/Praha

Unešený a nadšený. I když z postupu nebylo nic. To už by bylo možná víc než modré z nebe. Předseda představenstva fotbalové Slavie Jaroslav Tvrdík nešetřil po statečném výkonu pražského klubu ve druhé půli na půdě favorizované Chelsea pochvalami. „Neskutečné. Obrovská pecka. Hrdost na tým. A fanoušci už svoji soutěž v EL definitivně vyhráli. A Tribuna Sever by si za reprezentaci českého fotbalu zasloužila zrušení podmínky. Námět pro DK," neskrýval spokojenost na sociálních sítích Tvrdík.

Foto: Jason Cairnduff, Reuters

Fotbalisté Slavie Praha oslavují vstřelený gól na hřišti Chelsea v Evropské lize.

Článek
Fotogalerie

Po prvním poločase musel být šéf z Edenu zničený. Čtyři góly znamenaly ledovou sprchu pro sebevědomí sešívaného tábora, leckomu jistě blikl v hlavě i debakl 0:7, který Slavia vyfasovala před lety od londýnského rivala na Arsenalu. Jenže po přestávce přišlo pohlazení červenobílých fotbalových duší. Dvě parádní trefy, korekce skóre na 3:4 a suverenita Chelsea byl fuč. Klepala se, aby těsnou výhru udržela.

„Krásná jízda Evropskou ligou. Neskutečné! Musíme dotáhnout titul a pohár, letos si to zasloužíme," radoval se na sociálních sítích Tvrdík.

Dobře věděl, že pod úspěšným tažením je podepsaný především trenér Jindřich Trpišovský. „Ukazuje skutečný smysl fotbalu. Není to pro něj jen sport, ale životní filozofie. Učí nás nevzdávat se v těžkých chvílích a bojovat do posledního okamžiku," chválil kouče Slavie.

Poslední větu naplnil pražský klub na Stamford Bridge do puntíku. Rval se o výsledek do poslední sekundy. „Koupit je s Honzou z Liberce byla naše nejlepší investice! Teprve začínáme," nezapomněl šéf z Edenu složit pochvalu kromě trenéra i sportovnímu řediteli Janu Nezmarovi.

Reklama