Hlavní obsah

Anglii nadchl slávistický rituál. Žasli i fanoušci a hvězdy Chelsea

Londýn

V prvním poločase to vypadalo na ostudný debakl, ale ve druhé půli proměnila Slavia odvetu čtvrtfinále Evropské ligy v napínavou podívanou a hvězdy Chelsea donutila strachovat se o postup. Sešívaní po porážce 3:4 zanechali v Londýně skvělý dojem, který jen umocnila závěrečná děkovačka. Ta nadchla i anglické fanoušky.

Foto: Matt Dunham, ČTK/AP

Fotbalisté Slavie děkují fanouškům po odvetě na hřišti Chelsea.

Článek

Slávističtí fotbalisté po závěrečném hvizdu tradičně zamířili k tisícovkám svých fanoušků v hostujícím sektoru a v pokleku absolvovali oblíbený pozápasový rituál.

Ten dostal v kulisách Stamford Bridge dodatečné kouzlo a dokonce zaujal režiséra přímého přenosu natolik, že jej nechal na obrazovkách v celé délce. Dění v hostujícím sektoru fascinovalo i velkou část příznivců Chelsea, kteří kvůli němu odložili odchod ze stadionu.

„Od lidí fandících Chelsea šlo o projev velkého respektu. Dokonce i domácí útočník Olivier Giroud naše diváky při čekání na dopingovou kontrolu chválil. Mně během pokřiku hlavou problesklo, kam až jsme se vlastně dostali," žasl po utkání obránce Ondřej Kúdela.

Fanouškům Slavie se díky skandování "sit down" (sedněte si) a přímluvě brankáře Přemysla Kováře podařilo během svého rituálu přesvědčit i hlídkující stewardy, aby si sedli a nenarušovali energii mezi červenobílým kotlem a hráči.

„Způsob, jak (fanoušci) skandováním v angličtině donutili sednout stewardy podél hřiště, byl neuvěřitelný. A musím vlastně ocenit i stewardy, že si sedli," těšilo Kúdelu.

V podobném duchu velebil působivou rozlučku s příznivci i záložník Tomáš Souček: „Fanoušci Chelsea se vraceli, aby to viděli. To bylo skvělé, byl jsem nadšený. I za stavu 4:1 příznivci skandovali. Oni poznali, že jsme makali. Byl jsem na dopingu s Giroudem, který říkal, že naši fanoušci byli fantastičtí."

Pozadu ve chvalozpěvech na fandy nezaostal ani klubový šéf Jaroslav Tvrdík. „Fanoušci svoji soutěž v EL dnešním výkonem již definitivně vyhráli. Neskutečné!" rozplýval se na svém twitterovém účtu.

Reklama

Související témata: