Hlavní obsah

Dojemné gesto. Bývalý sparťan dal v Evropské lize gól, pak vzpomínal na zesnulého Šurala

Neskutečné gesto! Exsparťanský fotbalista Bogdan Vatajelu vstřelil jeden z gólů Craiovy v odvetě prvního předkola Evropské ligy, pomohl svému týmu k výhře 3:2. Místo aby měl pusu od ucha k uchu, kamery zachytily jeho smutný výraz ve tváři. Po svém gólu na 2:0 totiž vytáhl tričko s fotkou zesnulého bývalého spoluhráče Josefa Šurala, aby uctil jeho památku.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Rumunský fotbalista Bogdan Vatajelu ještě v dresu Sparty. Na snímku oslavoval gól se spoluhráči Michalem Sáčkem (zleva), Josefem Šuralem a Lukášem Váchou.

Článek

Vatajelu na jaře hostoval v Jablonci, hráčem Sparty byl dva a půl roku. Do základní sestavy se ale trvale neprosadil. To ale neznamená, že si v letenském prostředí nenašel kamarády, právě naopak.

V odvetě prvního předkola Evropské ligy proti ázerbájdžánskému týmu Sabail to rumunský fotbalista ukázal celému světu. Když se z pozice levého křídla zapsal do listiny střelců, místo gólové oslavy vytáhl tričko s fotkou v rudém dresu Sparty, kde je spolu s tragicky zesnulým Josefem Šuralem. Smutný výraz ve tváři jasně ukazoval, jak ho smrt kamaráda pořád bolí.

Šural zemřel na konci dubna při dopravní nehodě cestou ze zápasu, kdy jel v minibusu po utkání tureckého Alanyasporu, kam z Letné odešel.

Reklama