Hlavní obsah

Posilu z Itálie nachystal osobní trenér. Sparta dopíše Hancka na pohárovou soupisku

Praha

Šest letních posil nestačilo, pořídili si ještě sedmou. Fotbalová Sparta přivedla z italské Fiorentiny na roční hostování s opcí obránce Dávida Hancka. Letenští hrají ve čtvrtek úvodní duel 3. předkola Evropské ligy s Tranzonsporem. Do středeční půlnoci mohou pohárovou soupisku doplnit ještě o dvě jména a jisté je, že jedním z nich bude slovenský reprezentant.

Foto: sparta.cz

Dávid Hancko, čerstvá posila Sparty.

Článek

Jedenadvacetiletý hráč přišel do Itálie před rokem z Žiliny. v Serii A ovšem stihl jen pět zápasů. Otázkou tedy je, v jaké kondici do Sparty přichází.

„Nebyl jsem se svou vytížeností spokojený, i proto jsem situaci chtěl řešit. Každopádně mám svého osobního trenéra, se kterým pracuji. Vždycky jsem byl zvyklý si přidávat, ve Fiorentině mě museli dokonce brzdit, abych toho až tolik nedělal," líčí Dávid Hancko v prvním rozhovoru pro klubovou televizi.

„I po dovolené jsem měl dobré testy, ukázalo se, že na sezonu jsem dobře připravený. Cítím se fyzicky výborně a těším se na soutěžní fotbal," ujišťuje stoper či krajní obránce.

Připraven je mentálně i fyzicky

Jeho slova potvrzuje také trenér Václav Jílek.

„Brali jsme Dávida s určitou vizí, ne aktuálně na první zápas s Trabzonsporem. Přišel ve stavu velmi dobré fyzické připravenosti. Také mentálně je velmi dobře připraven. Je to velmi dobře atleticky vybavený hráč," říká kouč.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Slovák Dávid Hancko (vlevo) a český útočník Martin Doležal během utkání Ligy národů v Edenu.

„Myslím, že konkurenci zvýší výrazně. Bude záležet, kdo na tom bude lépe. Ať už na pozici pravého nebo levého beka jsme konkurenci potřebovali," dodává Jílek.

Duel s Příbramí ještě sledoval z tribuny. Proti tureckému soupeři by si však už rád zahrál.

„Věřím, že Spartě už ve dvojzápase s Trabzonsporem pomůžu. Pokud trenérům ukážu, že na to mám a že patřím do sestavy, budu se pak snažit splatit jejich důvěru," doufá Hancko.

Reklama

Související témata:
  1 : 1 West Ham - Leverkusen 1 : 1 dohráno
20240418T21 : 00:00+0200
West Ham vs. Leverkusen
West Ham vs. Leverkusen
West Ham
Leverkusen