Hlavní obsah

Bookmakeři jsou pesimisté. Pohárovým favoritem je jen Plzeň

Praha

Trojice českých klubů ve čtvrtek rozehraje třetí předkolo Evropské ligy. Ačkoliv by si všichni fotbaloví příznivci přáli co nejhojnější úspěch, bookmakeři přílišným optimismem neoplývají. Největší šanci postoupit má podle nich Plzeň, která sérii zahajuje v Antverpách. Mladá Boleslav může s rumunským FCSB spíše překvapit. V nejsložitější situaci se nachází Sparta, která se střetne s Trabzonsporem.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalsté Viktorie Plzeň před utkáním 2. předkola Ligy mistrů s Olympiakosem Pireus.

Článek

Úvodní pohárová vystoupení českých klubů moc optimismu nevzbudila.

„Plzeň chválila soupeře po předkole Ligy mistrů, ale podle mého názoru předvedla v Pireu výkon pod svými možnostmi. Strašně moc jí chyběl alespoň jeden gól z domácího zápasu. To samé se přihodilo Jablonci. Jen Mladá Boleslav pohárový výbuch odvrátila," poukazuje Petr Urbanec, bookmaker Tipsportu.

Nyní si mohou české týmy důvěru fanoušků vzít zpět. Jenže třeba v případě Sparty se 90 % sázkařů kloní k postupu Trabzonsporu.

Letenští nemají optimální vstupní podmínky

„Pro Spartu bude střet s movitým soupeřem hodně komplikovaným úkolem a příliš jí nepomůže ani prázdná Letná v úvodním duelu. Turci na start ligy ještě čekají, v přípravě si připsali prapodivných pět remíz, na papíře je ale kádr mimořádně kvalitní a vyztužený několika oporami zvučných jmen," přemítá Michal Hanák, hlavní bookmaker Fortuny.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Sparty Praha Guélor Kanga a Michal Trávník oslavují gól na 1:0 během utkání 4. kola Fortuna ligy s Příbramí.

„Sparťané se pod koučem Jílkem stále ještě sehrávají a ani základní jedenáctka ještě není vyladěna. Útočná jednička Kozák není sto se prosadit, což všechno nejsou úplně optimální vstupní podmínky do tak náročného souboje," dodává.

Ve výhru alespoň v prvním utkání věří 55 % sázkařů.

Rozpoložení FCSB je poněkud nečitelné

Mladá Boleslav je proti FCSB outsiderem, v Rumunsku jí dávají šance dokonce jen 3 % sázkařů. „Povinný postup má Boleslav za sebou, teď může jen překvapit. V tom podle nás spočívají naděje Středočechů," tuší bookmakeři Tipsportu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Mladé Boleslavi bojovali v utkání 2. předkola Evropské ligy s Ordabasy Šymkent.

„Sparta i Plzeň mají nepochybně konfrontaci s FCSB, resp. se Steauou Bukurešť v živé paměti, nyní si jí vyzkouší také Mladá Boleslav. Rumunský celek momentálně nedisponuje takovou kvalitou jako v minulosti. Navíc řeší obsazení trenérského postu, takže na výsledek série bude mít vliv zejména aktuální rozpoložení FCSB, které je na prahu nové sezony poněkud nečitelné," upozorňuje Hanák.

Postupu Bolky věří pouhých 6 % sázkařů.

Ani Plzeň nečeká nic lehkého

Jen Viktoria je v dvojzápase favoritem. „Viktoriáni jsou pohárově mnohem zkušenější než soupeř Antverpy. Na půdě soupeře si mohou navíc připravit ideální podmínky pro odvetu," věří Urbanec.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Plzeňský záložník Jan Kopic se snaží uniknout soupeři během utkání 2. předkola fotbalového Ligy mistrů, kde je soupeřem Západočechů Olympiakos Pireus.

„K pohárovým zástupcům byl los ve třetím předkole poměrně tvrdý. Ani Plzeň, která je papírovým favoritem, nečeká s Antverpami nic lehkého. Svěřenci kouče Vrby se naposledy neprosadili v Ďolíčku, konfrontace s Olympiakosem pak byla tvrdým nárazem do zdi. Západočeši mají navzdory částečnému omlazení dostatek zkušeností a Belgičané jsou rozhodně hratelní, jejich dvě výhry 4:1 na úvod tuzemské soutěže ale budí oprávněný respekt," varuje Hanák.

Přesto na postup Viktorie směřuje 81 % sázek.

Reklama

Související témata: