Hlavní obsah

Velká naděje, pak rychlý kolaps. Pořád jsme jen v poločase, utěšují se sparťani

Praha

Tady je každá útěcha dobrá. Vzhledem k průběhu utkání si mohli do odvety vytvořit ideální náskok. Odehráli jeden ze svých nejlepších zápasů poslední doby, přitom s Trabzonsporem jen remizovali 2:2. A tak fotbalisté Sparty poletí k odvetě 3. předkola Evropské ligy do Turecka s hlavou plnou starostí. „Jsme teprve v poločase. Když navážeme na pozitivní věci, pořád můžeme postoupit,“ ujišťuje kapitán mužstva Costa.

Sparta v závěru ztratila dvougólový náskok. Kde byla chyba? Video: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Postup ještě nebalí. Měli však k němu být mnohem blíž, než teď jsou.

„Měl jsem velmi dobrý pocit, když jsem po zápase přišel do kabiny. U dveří stál Kanga a hned povzbuzoval mě samotného," líčí trenér Václav Jílek.

„Jistě, remizovali jsme v zápase, který se nedal ztratit. Naše pozice v dvojzápase tak oslabila, musíme v Turecku dát gól. Zvolený způsob hry byl ovšem správný. Pokud u něj zůstaneme a budeme efektivní dopředu, pořád máme šanci," věří kouč.

Zlá pětiminutovka zhatila veškeré úsilí. Co se během ní stalo?

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Sparťanský fotbalista Guélor Kanga se raduje poté, co vstřelil gól do sítě Trabzonsporu v utkání 3. předkola Evropské ligy. Na snímku je i druhý sparťan Plavšič.

„Nic. Soupeř se postupně dostával do kombinace, dopustili jsme se dvou chyb a on je potrestal," krčí rameny obránce Costa.

Třetí gól by je zlomil...

„Hráli jsme s obrovským nasazením a nedali soupeři prostor, aby ukázal svou individuální kvalitu, kterou nesporně má. Naopak jsme si vytvořili veliké množství šancí a je škoda, že jsme jich neproměnili víc. Věřím, že třetí gól by je úplně zlomil," lituje záložník Martin Hašek.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Sparty Ladislav Krejčí a Martin Hašek (vpravo) v akci s jedním ze soupeřů v dresu Trabzonsporu v úvodním utkání 3. předkola Evropské ligy.

„Bohužel se nestalo a v posledních deseti minutách jsme jim už trochu prostoru dali. Možná na nás dolehla únava nebo jsme psychologicky cítili, že už zbývá jen deset minut a máme v rukou skvělý výsledek. Těžko říct. Každopádně jsme jim trochu prostoru dali a oni ho využili," dodává Hašek.

Sparta již dříve ztratila důležité a dobře rozehrané zápasy až v závěru. „Necítil jsem, že by hráči měli něco podobného v hlavách. Doplatili jsme na nedůslednost při brankách. Osobní bránění hráče při standardce, při druhé jsme pak ztratili kompaktnost," štve Jílka.

Postoupí podle vás fotbalisté Sparty v Evropské lize přes Trabzonspor?
Ano.
25,1 %
Ne.
74,9 %
Celkem hlasovalo 1316 čtenářů.

Reklama

Související témata: