Hlavní obsah

Sparta nás na odvetu patřičně naladila, lebedil si muž, který v Rumunsku vykouzlil nulu

Mladá Boleslav

Fantastickými zákroky přiváděl Jan Šeda fotbalisty rumunského FCSB k zoufalství v úvodním duelu 3. předkola Evropské ligy. Zejména zásluhou třiatřicetiletého brankáře udržela Mladá Boleslav minulý týden při třetím letošním představení v pohárové Evropě čisté konto. A tím i velice nadějnou pozici pro čtvrteční domácí odvetu.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Brankář Mladé Boleslavi Jan Šeda.

Článek

„Musím říct, že mi zápasy jako byl první duel s FCSB vyhovují. Brankářská pozice je specifická, protože se člověk musí neustále koncentrovat, proto je lepší z mého pohledu být v  permanenci, což jsem v Rumunsku rozhodně byl," neskrýval Šeda, že byť musel tasit jeden parádní zákrok za druhým, zápas si užil.

Současně si uvědomuje, že rumunský sok zdaleka neukázal maximum svého umění. „V domácím zápase soupeři moc nevycházela střelba ze střední vzdálenosti, kde jsou vážně vynikající. Ale pokud budeme hrát stejně disciplinovaně jako do pětašedesáté minuty v úvodním duelu, máme velké šance na úspěch," připomínal Šeda, že Středočeši při prvním duelu více než dvě třetiny byli lepším týmem.

Motivace je maximální

„Máme obrovskou motivaci projít do dalšího kola a přiblížit se základní skupině Evropské ligy. Já ji zažil jen jako náhradník, tehdy šlo ještě o Pohár UEFA. A pokud člověk není ve Spartě, Plzni či Slavii, představuje Evropská liga maximum, jehož můžeme dosáhnout," přemítal Šeda, jenž byl v kádru Středočechů při slavných bitvách s Marseille, pařížským Saint Germain, Villarrealem či Fiorentinou na podzim 2006, respektive 2007.

„Pro takové zápasy každý z nás fotbal hraje. Jsou mimořádně sledované, hráče posouvají dál. Jsem rád, že nyní mohu být přímo na hřišti v bitvě, na jejímž konci je v ideálním případě skupinová fáze," neskrýval Šeda, že doufá v postup do dalšího kola.

„Nedělní ligová výhra nad Spartou nás dobře naladila. Nebyli jsme favoritem zápasu, ale dokázali jsme, že můžeme hrát i s tak silným klubem, a dokonce ho porazit," připustil Šeda, že se spoluhráči nabral patřičné sebevědomí.

Reklama

Související témata: