Hlavní obsah

Sparta v Odense nic jiného než úspěch nebere

ODENSE

Nic než postup, to je cíl s nímž po domácí bezbrankové remíze přijela fotbalová Sparta do dánského Odense. Přistání na miniletišti bylo uměleckým kouskem pilota a sparťanskou výpravu přivítalo slunečné počasí. „O ničem jiném, než o úspěchu, nepřemýšlíme. Naším cílem je hrát ve skupině Poháru UEFA,“ konstatoval odhodlaně kouč Sparty Michal Bílek.

Článek

„Máme zraněného Huška, Horváth si udělal výron v kotníku a rozhodne se až před zápasem, v základu by pak hrál Sylvestre. Do sestavy se vracejí Řepka s Abrahamem, kteří mají na domácí soutěže distanc. „Určitě využiji hráče, kteří se dobře uvedli v Jablonci,“ dodal kouč Sparty.

„Odense poslední ligový zápas remízovalo. Doma určitě víc vytáhne obranu, ale sestavu a herní styl oproti pražskému zápasu moc nezmění. Předpokládám, že se bude hrát pozorně vzadu a na protiútoky. Rozhodnout může jediný gól, ten musíme dát my,“ zdůraznil.

„Je to takové zranění, které může být už za půl dne výrazně lepší, uvidíme,“ řekl Pavel Horváth. „Nám se hraje v poslední době lépe do otevřenější obrany, což by tady mohlo fungovat. Musíme ale proměňovat šance, vytěžit z minima maximum. Všichni víme, o co jde a uděláme pro postup maximum. Zápas prostě odjezdíme po zadku. Nepřipouštíme si neúspěch, to by bylo obrovské zklamání,“ zdůraznil kapitán týmu Zdeněk Pospěch. Řepkovo odnětí pásky totiž platí i na mezinárodní zápasy.

„S Hearts jsme loni hráli doma bez gólů a u nich vyhráli, i když sled zápasů byl opačný. V Jablonci jsme ukázali, že umíme zabrat. Musíme být ale pozorní v obraně a pohlídat si jejich levou stranu a útočníky. Snad jsme prolomili i střeleckou smůlu,“ dodal Michal Kadlec.

Trenér Lars Olsen cítí, že forma z úvodu podzimu z mužstva postupně vyprchává. „Hraje se od nuly, ale my musíme využít výhodu domácího prostředí,“ zdůraznil kouč Odense BK.

Předpokládané sestavy:
Odense: Onyszko - Troest, Christensen, Laursen, Sörensen - Timm, Andreasen, Helveg, Nielsen - Nymann, Borring.
Sparta: Poštulka - Pospěch, Řepka, Kadlec, Kladrubský - Kisel, Sylvestre (Horváth), Abraham, Limberský (Rezek) - Došek, Kulič.
Zápas začíná v 19 hodin a jako hlavní ho řídí Rus Jegorov.

Reklama

Související témata: