Hlavní obsah

Sparťany ničí epidemie, proti Curychu nastoupili bez opor

PRAHA

Fotbalisté Sparty Praha se ocitli před čtvrtečním utkáním Poháru UEFA s Curychem bez několika opor. Většina týmu onemocněla neznámou epidemií zažívacího traktu, kvůli níž byli čtyři hráči vyšetřeni v nemocnici. Dalších osm fotbalistů i několik členů realizačního týmu pocítilo stejné potíže a byli v péči lékaře, ale z nich nenastoupil do zápasu pouze kapitán Zdeněk Pospěch.

Článek

Vedení klubu zjišťovalo, zda by bylo možné utkání odložit, ale nakonec se hrálo. Podle tiskového mluvčího klubu Jakuba Otavy Sparta požádala alespoň o výjimku a dostala od Evropské fotbalové unie (UEFA) svolení povolat pro duel dva hráče z rezervy, kteří nejsou na soupisce pro Pohár UEFA. K týmu se tak během dne připojili Bohumil Nádeníček a Jan Krob.

Podle klubového mluvčího Otavy strávili odpoledne v nemocnici na Bulovce Daniel Kolář, Marek Kulič, Jiří Kladrubský a Martin Zeman, ovšem v podvečer byli propuštěni do domácího léčení.

"Nemoc se projevuje bolestí hlavy a žaludku. Další hráči s epidemií bojovali, potíže měli například Tomáš Řepka, Zdeněk Pospěch, Miroslav Matušovič, David Limberský a další," vyjmenoval Otava. Dodal, že lékaři předběžně soudí, že jde o infekční onemocnění. Jen kapitán Pospěch byl však natolik zesláblý, že se neobjevil ani na lavičce náhradníků.

Reklama

Související témata: