Hlavní obsah

Nechci při loučení řešit Spartu, říká slávista Suchý

Loučení s fotbalovou Slavií si Marek Suchý představoval asi trochu jinak. Po čtvrtečním utkání Evropské ligy ve francouzském Lille se jeho etapa v sešívaném dresu možná navždy ukončí, neboť talentovaný stoper odchází do Ruska. „Byl bych radši, kdyby se ve spojitosti se mnou psalo spíš o fotbalových záležitostech,“ řekl Sport.cz Suchý v reakci na kauzu s urážkou Sparty.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Marek Suchý se loučí s fanoušky Slavie.

Článek

Jaké to je připravovat se na zápas s vědomím, že je to váš poslední za Slavii a že dres sešívaného týmu si už možná nikdy neobléknete?

Všechno mi to dochází postupně. Samozřejmě se to snažím vnímat jako profesionál a tyto myšlenky nijak nevnímat. Věřím, že všechno proběhne dobře.

Co se vám tedy pár hodin před koncem slávistické etapy honí hlavou?

Určitě čtvrteční zápas v Lille vnímám jinak než ostatní spoluhráči. Pro mě samotného to je nová situace. Je mi jasné, že mě čeká poslední trénink v Edenu a poslední zápas. Možná mi to přijde ještě trochu líto.

Nezamávala s vaši psychikou trochu i aféra v mediích po zveřejnění fotky, na níž držíte šálu s urážlivým nápisem proti Spartě?

Koho by to nerozrušilo. Člověk se od toho ale musí odpoutat. Určitě jsem si nepředstavoval, že se to bude v médiích takhle řešit. Musím přiznat, že bych byl radši, kdyby se ve spojitosti se mnou psalo o fotbalových záležitostech, než abych všem musel odpovídat na otázku, jak jsem to myslel.

Když se ohlédnete za touto sezónou, po jejíž polovině vaše kroky povedou na roční hostování s opcí do Spartaku Moskva, na co si vzpomenete?

Mrzí mě, že se nám právě první polovina sezóny nepovedla. Po dvou letech, co nám podzim vždycky vyšel, teď přišel útlum. Věřím ale, že to na jaře bude mnohem lepší.

Nemyslíte si, že se na nepřesvědčivých výkonech nemohla během podzimu podepsat i kauza, kdy se v médiích řešil trenér Karel Jarolím a jeho údajné upřednostňování jedné hráčské agentury?

To si nemyslím. Trenér za námi předtím přišel do kabiny, vysvětlil nám skutečnost. My jsme to vzali a dál to neřešili. Sám za sebe můžu říct, že jsem se staral jen o své výkony na trávníku.

Už jsme nakousli, že vás v zimní pauze čeká přesun do Ruska, jak se na nové angažmá těšíte?

Jako každý hráč jsem si samozřejmě i já přál jednou přestoupit do evropského velkoklubu. Spartak si teď druhým místem vybojoval účast v novém ročníku Ligy mistrů, což je samozřejmě také lákadlo.

Reklama

Související témata: