Hlavní obsah

Jablonec může v EL narazit na Dunajskou Stredu, Liberec na Honvéd

Fotbalisté Jablonce si v 2. předkole Evropské ligy mohou zahrát s Dunajskou Stredou, Liberec může narazit na Honvéd Budapešť. Rozhodlo o tom rozdělení týmů do skupin, které zveřejnila před dnešním losem Unie evropských fotbalových asociací UEFA.

Foto: Vít Černý, ČTK

Fotbalisté Liberce se radují z gólu, čelem autor branky Jakub Hromada.

Článek

Celkem 72 účastníků hlavní větve mimo vyřazené z Ligy mistrů bylo rozděleno do 12 skupin po šesti týmech, z nichž v každé jsou tři nasazené a tři nenasazené týmy. Oba severočeské kluby se dostaly mezi nasazené a mají na výběr ze tří soupeřů.

Papírově těžší protivníci hrozí Jablonci. V skupině 11 vedle Dunajské Stredy, která zatím bez ztráty bodu vede tabulku slovenské ligy, mohou svěřenci trenéra Petra Rady hrát s třetím týmem uplynulé sezony polské nejvyšší soutěže Piastem Gliwice a čtvrtým celkem minulého ročníku chorvatské ligy Osijekem.

Pro Liberec je ve skupině 8 papírově nejtěžším soupeřem Honvéd, který se do kvalifikace Evropské ligy dostal coby vítěz Maďarského poháru. Dalšími možnými protivníky Slovanu jsou dva kluby z Pobaltí - aktuálně čtvrtý tým lotyšské ligy FK Ventspils a FK Riteriai, jemuž patří v šestičlenné tabulce litevské nejvyšší soutěže poslední místo. Obě ligy jsou již v plném proudu, neboť se nehrají tradičním systémem podzim - jaro, ale opačně.

Los 2. předkola je na pořadu od 13:00 ve švýcarském Nyonu. Až na závěrečné 4. předkolo Ligy mistrů se celá kvalifikace pohárů kvůli pandemii koronaviru hraje jen na jeden zápas, o dějišti rozhoduje los. Zápasy 2. předkola jsou na programu 17. září.

Ve 3. předkole se představí Plzeň, která do Evropské ligy přešla po vyřazení z Ligy mistrů, Sparta Praha se kvalifikovala rovnou do základní skupiny.

Reklama

Související témata: