Hlavní obsah

Dunajská Streda - Jablonec 5:3 PPJablonec sahal po postupu! Jenže prokletí nezlomil, s Evropou se loučí

MinutaMin. Tým Hráč Akce
6. Divkovič 1 : 0
25. Zelený 1 : 1
57. Schranz 1 : 2
65. Divkovič 2 : 2
71. Schranz (penalta) 2 : 3
85. Nicolaescu 3 : 3
96. Nicolaescu 4 : 3
114. Davis 5 : 3
Záznam online reportáže

Praha
Aktualizováno

Zelenobílé prokletí trvá. Jablonec ještě nikdy úspěšně neprošel evropskou kvalifikací do základní skupiny, a i tentokrát brzy ztroskotal. Na hřišti Dunajské Stredy prohrál ve 2. předkole Evropské ligy 3:5 po prodloužení.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Hráči Dunajské Stredy se radují z gólu proti Jablonci.

Článek
Fotogalerie

Přitom ještě pět minut před koncem Severočeši sahali po postupu, když drželi vedení 3:2. Jenže pohořeli v defenzivě. DAC český tým zatlačil, Nicolaescu vyrovnal a v následném prodloužení svým druhým zásahem poslal slovenský celek do další fáze proti Linci.

Kouč Jablonce Rada upozorňoval na silnou ofenzivou Dunajské Stredy, a ta jeho varování potvrdila už v 6. minutě. Davis přihrávkou mezi stopery vysunul Divkoviče, který upaloval ze strany na Hanuše. Ten situaci špatně vyhodnotil. Vyběhl a nestihl se vrátit, což chorvatský útočník potrestal a gólmana z hranice šestnáctky pohotově přeloboval.

V obraně už byli domácí méně jistí, ovšem podobně hosté. Český tým vyrovnal ještě v prvním poločase šťastným gólem, když zpoza vápna vystřelil Ladra a jeho ránu na hranici ofsajdového postavení tečoval Zelený do protipohybu českého gólmana Jedličky.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Brankář Dunajské Stredy Martin Jedlička inkasuje v duelu s Jabloncem gól z penalty.

V 57. minutě se Jablonečtí dokonce ujali vedení. Považanec našel parádně Ladru, který přehodil Jedličku a míč za brankovou čáru dopravil důrazný Schranz. Dunajská Streda záhy vyrovnala, když po dalším zaváhání obrany prostřelil Hanuše prudkou ranou pod břevno Divkovič.

Ale přestřelka pokračovala a stejně jako on i Schranz se radoval podruhé, kdy proměnil penaltu za ruku. Streda v závěru hosty zatlačila a vybojovala prodloužení. V něm pak ještě dvakrát udeřili a Jablonec stejně jako před rokem po 2. předkole smutní.

Utkání 2. předkola fotbalové Evropské ligy:
DAC 1904 Dunajská Streda - FK Jablonec 5:3 po prodl. (3:3, 1:1)
Branky: 6. a 65. Divkovič, 85. a 96. Nicolaescu, 114. Davis - 57. a 71. z pen. Schranz, 25. Zelený. Rozhodčí: Di Bello - Tegoni, Longo (všichni It.). ŽK: Fábry, Kružliak, Kalmár, Divkovič, Ramírez - Podaný, Zelený, Jovovič. Bez diváků.
Dunajská Streda: Jedlička - Blackman, Müller, Kružliak, Davis - Fábry (78. Nicolaescu), Schäfer, Balič (106. Bednár) - Kalmár (120. Njie) - Divkovič (113. Beskorovajnyj), Ramírez. Trenér: Storck.
Jablonec: Hanuš - Holík, Martinec, Kubista, Podaný - Ladra (86. Jovovič), Hübschman, Považanec (98. Pilař), Zelený (110. Pleštil) - Schranz, Čvančara (79. Doležal). Trenér: Rada.

Reklama

  1 : 1 West Ham - Leverkusen 1 : 1 dohráno
20240418T21 : 00:00+0200
West Ham vs. Leverkusen
West Ham vs. Leverkusen
West Ham
Leverkusen