Hlavní obsah

Absence Kotal ani nespočítá. Sparta bere proti Lille i mladíky z akademie

Praha
Aktualizováno

Nová soutěž startuje, slušelo by se ji zahájit v maximální možné síle. Situace na Letné je ovšem diametrálně odlišná. Fotbalová Sparta kvůli velké marodce povolala před čtvrtečním zápasem Evropské ligy s Lille také mladíky ze strahovské akademie. „Záleží na průběhu utkání, ale je možné, že se na hřiště dostanou,“ avizuje trenér Václav Kotal před duelem s rozjetým lídrem francouzské ligy.

Sparta před utkáním Evropské ligy proti Lille oslabena. Absencí je nespočetVideo: Sport.cz, AC Sparta Praha

 
Článek
Fotogalerie

Posledním testováním na koronavirus úspěšně prošlo 26 sparťanů. V počtu jsou zahrnuti hráči áčka i mládežníci ze strahovské akademie.

„Aktuální problém se nevyhnul ani nám. Všichni testovaní z úterý byli negativní. Testovali jsme hráče průběžně a pravidelně jednou týdně. Objevily se i pozitivní záchyty, s ohledem na striktní mezinárodní regule však teď nebudeme podávat více informací," avizuje Ondřej Kasík, ředitel komunikace Sparty.

Nejde jen o nemocné, mužstvo má spoustu zraněných. „Těžko se spočítá, kolik hráčů nám může chybět. Je jich tolik... Musíme ale vzít situaci takovou, jaká je. Věřím, že všichni nominovaní udělají pro úspěch maximum," říká trenér Václav Kotal.

Čekat budou do poslední chvíle

Stopeři Hancko a Štetina jsou mimo hru dlouhodobě. Před pauzou se zranil střelec Juliš, během reprezentačních akcí další stopeři Čelůstka, Plechatý a také univerzál Souček. Naopak Dočkal s Hložkem, kteří se nakazili na Kypru, už by měli být fit.

„Čelůstka se bohužel zranil v národním týmu, problémy má Plechatý. Budeme čekat do posledního momentu, zda se dají dohromady, a budou moci nastoupit," potvrzuje Kotal.

Bez čtyř stoperů by samozřejmě skládal obranu s velkými problémy.

Reklama

Související témata: