Hlavní obsah

Češi mohou večer v Evropské lize jenom překvapit, skeptičtí jsou i sázkaři

Praha

Úvodní utkání základních skupin fotbalové Evropské ligy byla v podání českých týmů postavená tak trochu na hlavu. Slavia, ač byla jasně lepší, nezvládla duel v Izraeli, Liberec z pozice outsidera dokázal ubojovat Gent, jediná Sparta v souladu s předpoklady prohrála s Lille, na druhou stranu po ne úplně špatném výkonu. Zejména pražská „S“ tak mají co napravovat, v kontextu kvality večerních soupeřů, ale mohou spíše jen překvapit.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Uzdravený Tomáš Holeš ze Slavie Praha (vlevo), Lukáš Masopust a Ibrahim Traoré během tradičního baga

Článek

Výhra Sparty s AC Milán se sází v kurzu 9,9:1! Slavia má s Leverkusenem při kurzu 3,7:1 větší šance, ale ani ona není favoritem. A i Liberec (5,3:1) bude v Bělehradě spíše doufat v překvapení.

AC Milán je evropský gigant, v jehož útoku řádí Zlatan Ibrahimovic, a tak se asi nelze divit ani náladě sázkařů. Celých 96 % vkladů míří na výhru hostí. Na Spartu a remízu vychází po 2 %.

„Sparta proti Lille neodehrála špatnou partii, hloupé vyloučení ale utkání určilo jasný směr. Trenér Kotal má stále problémy v obraně, což je i nadále jeho největší problém. Od první minuty už by měl být k dispozici Hložek, který bude mít nepochybně velkou motivaci se ukázat. AC je každopádně soupeř nejtěžší váhové kategorie, na druhou stranu italské týmy mají tendenci utkání Evropské ligy občas trochu podceňovat. Sparta se může střelecky prosadit, jakýkoliv bod by ale byl senzační," říká Michal Hanák, hlavní bookmaker Fortuny.

„Utkání má podle bookmakerů i fanoušků zcela jasný průběh. S výjimkou několika desítek tiketů věčných optimistů je vše vsazeno na výhru italského týmu," souhlasí Markéta Světlíková, mluvčí Chance.

„Sparta v úvodu skupiny ukázala, že se žádného soupeře nebojí. AC tak proti sobě nebude mít tým, který by si sedl na zadek už jen z toho, na jakém je stadionu a že na stejné trávě hraje Zlatan Ibrahimovic. Sparťanská obrana však není úplně stoprocentní, a tak se dá čekat, že Zlatan svůj standard aspoň jeden gól na utkání bez potíží udrží (kurz 1,55). Naproti tomu kurz, že fenomenální Švéd branku nevstřelí, je 2,20. A na Zlatanův hattrick si fanoušci mohou vsadit v kurzu 7,94," dodává Světlíková.

Leverkusen se chytil

Do Edenu zavítal Leverkusen, který se na sezonu posílil o Patrika Schicka. Český reprezentant sice do utkání není připraven, sázkaři v tom ale žádný velký handicap nevidí. Na Němce je podáno zhruba 90 % sázek, na remízu a Slavii pak po 5 %.

„Porážka z Izraele musí Slavii hodně mrzet, protože ztracené body mohou na konci dne citelně chybět. Bayer do sezony vstoupil trochu rozpačitě, v posledních duelech se ale chytil. Sešívaní budou muset přeskupit síly. Aby měli šanci, musí zlepšit zejména finální fází, která v posledním duelu drhla nejvíce. Bodovat proti pátému týmu bundesligy ale bude i tak velmi složité," tuší Hanák.

„Po katastrofálním vstupu, kdy se v roli favorita nechala převálcovat od týmu Beer Ševa 1:3, si bude Slavie chtít napravit reputaci. Jenže Bayer je jednoduše o třídu výš. Navíc má nespornou výhodu, že německá liga běží, takže v říjnu odehrál čtyři ligová utkání (jedna remíza a 3 výhry, celkové skóre 11:4). Kdežto Slavia se v momentálním lockdownovém stavu jen těžko může sehrát. Vždyť kromě zmíněného utkání v Izraeli hrála naposledy 4. října v Ostravě. Velké množství individuálních chyb a slabou koncovku z minulého utkání v EL tak můžeme bohužel zažít ve čtvrtek znovu," obává se Světlíková.

Sázkaři věří, že dvě branky by měly padnout určitě (1,24).

Slovanu pauza možná vyhovuje

Liberec už několikrát sázkaře svým úspěchem zaskočil, ani tentokrát se ale karta při pohledu na vklady neotáčí. Na Bělehrad jde 90 % sázek, na remízu 4 % a na Slovan vychází 6 %.

„Liberci dost možná domácí přestávka s ohledem na užší kádr vyhovuje, veškerou energii může upnout na Evropu. V minulém utkání s Gentem tým trenéra Hoftycha ukázal ohromnou bojovnost, což je něco, co by Balkáncům nemuselo vyhovovat. Srbové s ohledem na úvodní porážku i celkové ambice musí zabrat. Kvalitativně jsou domácí určitě lepším týmem, pevná defenziva a psychická pohoda je ale na straně Slovanu," poznamenává Hanák.

„Výhra v prvním kole Liberec mohla povzbudit, ale divák viděl, že finální výsledek tak úplně neodpovídal výkonu na hřišti, i když Slovan si tři body za svou bojovnost přece jen zaslouží. Zvezda výhru pro další postup potřebuje, dá se očekávat, že na domácím hřišti bude hrát útočněji," míní Světlíková.

Reklama

Související témata: