Hlavní obsah

Hustá zbraň. Tvrdík se chlubí zamaskovaným hrdinou

Praha

Sestava se poněkud bortí, naděje na bodový zisk to může pořádně poničit, ale šéf Slavie Jaroslav Tvrdík se před čtvrtečním zápasem Evropské ligy s Nice pochlubil zbraní, která v minulosti Slavii opakovaně zajišťovala úspěchy. Peter Olayinka by na rozdíl od četných současných koronavirových pacientů neměl chybět.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Peter Olayinka (druhý zleva) trénoval s maskou.

Článek
Fotogalerie

Pět nakažených přinutilo trenéra Jindřicha Trpišovského sáhnout do B-týmu. K náhradě ovšem nemusí sahat za Olayinku, který už má covidové patálie za sebou a rozhodl minulý zápas s Leverkusenem. Zaplatil za to krvavým zraněním nosu, které utrpěl po střetu se soupeřem právě při gólové trefě.

„Z Petera jde respekt vždy, ale s tímhle bude nezadržitelný. Hustý," napsal Tvrdík k fotografii, kterou se smělým popiskem umístil na Twitter.

Nigerijec může nastoupit i se zlomeným nosem, ovšem s patřičnou maskou, která kryje zraněné místo a umožňuje střelci chodit znovu do tvrdých soubojů tak, jak je zvyklý.

Zápas s Nice, které ve francouzské lize pětkrát v řadě neprohrálo, bere jako možná jeden z klíčových v boji o postup. "Bude pro nás obrovsky důležité získat další tři body. Myslím, že jsme na to teď všichni dobře připravení. Bylo to vidět i teď na hřišti proti Bayeru," uvedl čtyřiadvacetiletý slávistický hrdina.

Reklama

Související témata: