Hlavní obsah

Rozdat si to s Torresem, to je výzva, těší se Řepka

Krkonošské galeje přežil Tomáš Řepka ve zdraví. Už se těší na pondělní křest svojí knižní zpovědi Rebel a také na únor, kdy se Sparta utká se slavným FC Liverpool. „Rozdat si to na hřišti se španělským mistrem světa Torresem, to je výzva. Už se těším,“ přiznal.

Foto: Petr Horník, Právo

Tomáš Řepka.

Článek

Jaká byla nejtvrdší část přípravy v Krkonoších?

Hrozná, ale k fotbalu to patří. Vstávali jsme v půl sedmé ráno a trénovali i čtyřikrát denně. Tak těžkou přípravu jsem snad ještě nezažil, ale ono to možná bude i tím, že mi přibývají roky.

Měl jste úlevy?

Ani v nejmenším! Budeme z přípravy žít celé jaro a já chci taky ještě nějaký čas kopat, takže to musím podstoupit.

Žádná krize vás nepotkala?

No... Jeden den jsem na tom byl hodně špatně. To mi ani nechutnala cigareta, ale přežil jsem.

Jel byste do Špindlerova Mlýna na Bedřichov na dovolenou?

Tak to ne. Lidé tam jsou fajn, ale když nám říkali v pátek: ,Na shledanou,´ neměl jsem z toho nejlepší pocit. Mám Bedřichov spojený s tvrdou makačkou, a to bych na dovolené neodboural.

V Dubaji a ve Španělsku to bude snazší?

Jak se to vezme. Jedeme do tepla a budeme tam hrát turnaje. Na fotbal se těším. Samozřejmě budeme i trénovat, takže zátěž sice bude jiná, ale také velká. Já se ale dřiny nikdy nebál.

Jak se vám jeví zimní posily Tomáš Zápotočný a Martin Abena?

Jsou v pohodě, do party zapadli. Oba makají a vypadají výborně. Určitě budou přínosem.

V pondělí pokřtíte svoji knižní zpověď Rebel. Kdo budou kmotry?

Vlaďka Erbová a David Suchařípa. Přijdou i další hosté. Moji současní spoluhráči i minulí jako Lumír Mistr nebo Pavel Horváth. Účast přislíbila i olympijská vítězka ve sportovní střelbě Kateřina Emmons. Už se těším. V úterý, kdy už bude knížka na pultech, se budu od 16-ti hodin podepisovat v knihkupectví Dobrovský v nákupním centru Arkády na Pankráci. Ve středu už letíme do Dubaje, potom do Španělska, ale další akce chystáme na únor. Jedna autogramiáda by měla být před utkáním Evropské ligy s Liverpoolem na Letné.

Už sledujete Liverpool?

Že bych hledal na televizních kanálech, kdy a s kým hrají, to ne, ale samozřejmě mám přehled o jejich výsledcích.

Takže víte o jejich krizi...

To ano, ale zůstávám nohama na zemi. Do našeho dvojzápasu zbývá víc než měsíc a to může být všechno jinak. Nesmíme zapomínat, že Liverpool má skvělé mužstvo. Gerrard, Torres, Kuyijt i další, to jsou vynikající fotbalisti a žádná krize netrvá věčně. Evropská liga je také jiná soutěž než Premier League.

Na koho se těšíte nejvíc?

Na Gerrarda, toho znám ještě ze svého působení ve West Hamu. Také na španělského mistra světa, útočníka Torrese. Rozdat si to s ním tváří v tvář na trávníku, to je pro mne výzva. A také se moc těším na odvetu na Anfield Road. To je jeden z nejkrásnějších stadiónů na světě. A když tam zazní anglické chorály, člověku naskakuje husí kůže. Jestli mi něco po návratu z Anglie chybělo, pak atmosféra těch nádherných stadiónů.

Jakou máte bilanci s Liverpoolem, když jste proti němu hrál?

Nikdy jsme ho s West Hamem neporazili. Když jsem proti ním hrál, pokud si vzpomínám, tak jsme dvakrát prohráli a dvakrát remízovali. Tehdy hráli v jejich útoku Heskey, Fowler nebo Anelka, kopali za ně i další skvělí fotbalisti, taky Vláďa Šmicer s Patrikem Bergrem.

Přál byste si změnit tuhle bilanci?

Bylo by to krásné, ale jak jsem řekl, zůstaňme nohama na zemi. Těšme se především na dva krásné zápasy s jedním z nejslavnějších a nejlepších mužstev planety. V každém případě se začne za stavu 0:0...

Reklama

Související témata: