Hlavní obsah

Hattrick mu předpověděli při rozcvičce. Juliš si o věštbě myslel své, pak zabavil míč

Aktualizováno

Dáš tady hattrick, oznámili mu během rozcvičky mladíci Patrák a spol. V Celtic Parku pak došlo k jejímu naplnění. „Říkal jsem jim v klidu, chlapci, budu rád i za jeden jediný gól. Myslel jsem si o nich své,“ líčí s úsměvem Lukáš Juliš, který třemi trefami vydláždil fotbalistům pražské Sparty k překvapivé výhře 4:1 v Glasgow a zisku prvních tří bodů v Evropské lize. Po zápase zabavil míč, s nímž hattrick završil.

Foto: Russell Cheyne, Reuters

Michal Trávník gratuluje Lukaši Julišovi k hattricku.

Článek
Fotogalerie

Hattricky v dospělém fotbale má spočítané. Až dosud byl jen jeden.

„Dal jsem ho v šestnácti za béčko ve druhé lize, ve Varnsdorfu jsme tehdy vyhráli 5:2. Od té doby nedávám skoro ani dva góly za zápas," chechtá se s mírou nadsázky Lukáš Juliš.

Hattrick v Evropské lize má pochopitelně úplně jinou váhu. Spoluhráčům sice nevěřil, cítil však v kostech, že se mu zápas proti Celtiku vyvede.

„Mám problémy se zápasy bez fanoušků. Třeba v Miláně jsem necítil nic. Tady v Glasgow to na mě hned dýchlo. Skvělý trávník, již od středy jsem si věřil. Dva zápasy jsem byl bez gólu, teď jsem cítil, že třetí bude jiný," libuje si.

Karlsson zastoupil Hložka

Tušení ho nezklamalo, vystřihl nejlepší zápas v kariéře. „Mohl jsem klidně dát ještě dva další... Hlavní však je, že jsme vyhráli. Kdybychom ani třetí zápas nezvládli, tak už jsme byli ve skupině hotoví," uvědomuje si.

Do útočné dvojice dostal místo zraněného Hložka netradičního parťáka, záložníka Karlssona. A Švéd měl prsty ve všech třech jeho gólech, třetí mu naservíroval přímo nezištně.

„Byli jsme produktivní, trenér může být spokojený... Zvykl jsem si hrát s Hložanem na dva vpředu. Nejsem takový, abych se rval v útoku sám. V předchozích zápasech jsem si přece jen připadal trochu odříznutý. Ve dvou jsem měl větší sebevědomí," kvituje.

Konečně tedy plní odvážný slib, že dá ve skupině víc gólů než slavný Ibrahimovic z AC Milán. Zlatan se zatím netrefil ani jednou.

„Já mu fandím, ať taky dává góly... My jsme zase zpátky ve hře, tak jsem šťastný," užívá si Juliš.

Sparta se stala vůbec prvním českým týmem, který dobyl Celtic Park. A Juliš zase prvním hostujícím autorem hattricku v chrámu Celtiku od roku 1983! Proto není žádný div, že na oficiálním webu UEFA kandiduje na titul Hráče týdne.

Reklama

Související témata: