Hlavní obsah

Spartě tleskal celý Anfield, senzace se však Pražané nedočkali

LIVERPOOL

A mají to za sebou. Odvetu na Anfield Road si fotbalisté Sparty užili, jak si předsevzali. A jenom pět minut jim chybělo, aby šestnáctifinále Evropské ligy dovedli v Liverpoolu do prodloužení. Pak jim dal Kuijt jediný gól celého dvojzápasu a byl konec. Řepku a spol. může těšit, že při odchodu ze hřiště tleskal Spartě celý vyprodaný stadión, tedy nejen tři tisíce českých fanoušků, ale i uznalí Angličané.

Foto: Tim Hales, ČTK/AP

Václava Kadlece ze Sparty (vlevo) brání Jamie Carragher z Liverpoolu

Článek

„Dostali jsme gól těsně před koncem a navíc ze situace, která nebyl nijak vážná. To hrozně mrzí,“ konstatoval kouč Jozef Chovanec. I on samozřejmě cítil, že postup byl pro jeho tým nečekaně blízko.

„Již v závěru zápasu jsme měli víc sil než soupeř, jemuž hlavně v obraně hráči odpadali. Proto jsme posilovali útok. Věřím, že v prodloužení bychom měli navrch my!“

Sparťanský útočník Leonard Kweuke si kryje míč před Christianem Poulsenem z Liverpoolu.foto: ČTK/AP/Tim Hales

Velké zápasy s Liverpoolem by měly být pro sparťany velkým povzbuzením. „To určitě. Sebevědomí potřebujeme, ale ne přehnané. S pokorou. Je vidět, že jsme na dobré cestě. Získali jsme v Evropské lize velké zkušenosti a umíme je prodat. Ale sezóna pro nás teprve začíná, nepřeceňoval bych to,“ hodnotil Chovanec.

Fanoušky si sparťané chválili

„Byli jsme nadšení z našich diváků, úžasné, jaké prostředí nám tady sparťani vytvořili. Je to hrozná škoda dostat takový gól. Teď se z toho musíme před ligou rychle vzpamatovat. Pro mladé kluky to asi bude těžší než třeba pro mě,“ řekl stoper Erich Brabec.

„Zachytal jsem si, soupeř měl víc dobrých šancí. K postupu však nakonec bylo hodně blízko... A našim fanouškům musíme samozřejmě poděkovat,“ přidával se brankář Jaromír Blažek.

Trenér Liverpoolu Kenny Dalglish koučuje svůj tým v utkání proti Spartě.foto: ČTK/AP/Tim Hales

Kouč domácích uznal, že na postup se jeho tým natrápil až hrůza. „Čekali jsme, že to bude těžké. A bylo. Po zápase v Praze jsme věděli, že nás čeká fyzicky náročný zápas. Ale dřeli jsme a nakonec můžeme slavit postup,“ líčil Kenny Dalglish, ikona fotbalového Liverpoolu.

„Musím klukům složit poklonu, že postup vydřeli. A také divákům za jejich trpělivost. Zase bylo vyprodáno a publikum bylo skvělé. Jamie Carragher má teď nejvíc startů v evropských pohárech ze všech anglických fotbalistů. Je to skvělý hráč a přestože nastoupil až do druhého poločasu, moc nám pomohl,“ poukázal Dalglish.

Reklama

Související témata: