Hlavní obsah

Slavný kouč dostal v Nice padáka. Odstřelit ho pomohla i Slavia

Fotbalisté Nice jsou bez trenéra. Trenér francouzského Nice, bývalý vynikající záložník Patrick Vieira dostal padáka a může za to i pražská Slavia. Podle britského Daily Mailu odkazujícího na francouzská média došla šéfům soupeře Pražanů v základní skupině Evropské ligy trpělivost po pěti porážkách v řadě a vypadnutí z pohárové Evropy. Už před čtvrtečním krachem s Leverkusenem týmový autobus zablokovali rozzuření Ultras a dali hráčům najevo nespokojenost s výsledky. Ani to ale nepomohlo a přišla další porážka.

Foto: David W Cerny, Reuters

Trenér Nice Patrick Vieira během utkání Evropské ligy.

Článek

Klub z Nice měl velké plány. Jenže v ligové soutěži je až jedenáctý a teď navíc po prohře s Leverkusenem vypadl z pohárové Evropy. A tenhle krach, který znamenal pátou porážku v řadě, stál podle francouzských médií místo kouče Vieiru. Tvrdí to například Bertrand Latour z prestižního listu L’Equipe.

Podle novináře mělo po utkání dojít ke schůzce kouče s vedením klubu a výsledkem bylo, že Vieira dostal padáka. Než si šéfové Nice vyberou nového trenéra, bude na přípravu týmu dohlížet duo Adrian Ursea a Frédéric Gioria. Vieira měl v klubu smlouvu do června 2021.

O odchodu Vieiry z klubu se mluvilo už loni, kdy byl jedním z adeptů na místo manažera Arsenalu, nakonec ale na lavičku Gunners neusedl a zůstal v Nice. „Když vás osloví klub, kde jste tak dlouho hráli, nemůže vás to nechat chladným," prohlásil tehdy s tím, že angažmá měnit nechce.

„Upřímně se soustředím na projekt v Nice. Vždy jsem to říkal a nyní to opakuji, cítím se tu velmi dobře. Je to opravdu velmi vzrušující projekt a chci v něm uspět," dodal.

Nyní si ale bude muset hledat práci jinde. Nutno podotknout, že z pěti prohraných zápasů, které stály Vieiru místo, byly dvě porážky s pražskou Slavií v Evropské lize (2:3 v Edenu a 1:3 doma). To znamená, že neúspěchy v bitvách proti Pražanům měly na předčasném konci Francouze zásadní podíl.

Reklama

Související témata: