Hlavní obsah

Jarošík se vrátil do Sparty, aby hrál poháry - a hned v premiéře o ně přišel

Poprvé od listopadu 2002 zase oblékl rudý dres. Světoběžník Jiří Jarošík se vrátil do fotbalové Sparty také proto, že ho lákaly velké zápasy v pohárové Evropě. Na ně však musí letní posila českého vicemistra až do příští sezóny zapomenout. Letenští vypadli v play-off Evropské ligy s rumunskou Vasluií a nic na tom nezměnil ani dobrý výkon Jarošíka, který nastoupil v 52. minutě odvety.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Jiří Jarošík lituje promarněné šance v utkání proti Vaslui.

Článek

Tempo zápasu jste chytil rychle, hned vás bylo plné hřiště.

Bylo to ale k ničemu, klukům jsem nepomohl. Postup jsme si prohráli již před týdnem v Rumunsku, tam jsme hráli dost špatně.

Na Letnou jste se vrátil ze Zaragozy jako stoper, ale ve čtvrtek jste hrál za Kweukem téměř až na hrotu.

Vpředu jsem nehrál už dost dlouho. Nebylo to pro mě lehké. Snažil jsem se pomoci, moc se to nepovedlo.

Měl jste asi dvě šance ke skórování...

Musím přiznat, že pár dobrých centrů z pravé strany přiletělo, ale pokaždé mi kousek chyběl. Také Leo Kweuke se mnou naskakoval, ani jemu to nesedlo na hlavu ideálně. Možná jsme se měli líp domluvit.

Vrátil jste se do Sparty, abyste s ní hrál poháry. A za pár minut svojí obnovené letenské premiéry jste o ně hned přišel!

Jsem zklamaný. Věřil jsem, že postup zvládneme a budeme hrát v Evropě celý podzim. Bylo to velké lákadlo - a hned první krok nevyšel. Tohle mě bude mrzet ještě dlouho. Návrat jsem si představoval jinak.

Před svým odchodem ze Sparty jste na podzim 2002 zažil podobné zklamání. Vzpomínáte, jak jste si také z Genku přivezli porážku 0:2 a v odvetě předkola Ligy mistrů vypadli, přestože jste v ní dal dva góly?

Není moc na co vzpomínat, byl to také nevydařený dvojzápas. Vybavuji si ho vlastně až teď, když mi to připomínáte.

Co bude dál? Již v pondělí vás přivítá natěšená Plzeň.

Velká škoda, že jsme v pohárech dohráli. Musíme na ně ovšem rychle zapomenout a soustředit se na ligu. Samozřejmě už v důležitém utkání v Plzni.

Reklama

Související témata: