Hlavní obsah

První zápas v základu, hned proti AC Milán. Jako Liga mistrů, cení si Vitík

Praha

Hložek a Karabec už v kádru áčka zdomácněli. Fotbalová Sparta ovšem sahá po dalších teenagerech ze své strahovské akademie. Nevšední šanci teď dostal sedmnáctiletý stoper Martin Vitík. Poprvé nastoupil v základní sestavě áčka rovnou proti AC Milán a nikdy na čtvrteční večer nezapomene. „Hrozně jsem si utkání užil, do budoucna mi strašně pomůže,“ líčí nadšeně po těsné porážce 0:1 na závěr skupiny Evropské ligy. Šanci na postup ztratili Letenští již minulý týden v Lille.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Martin Vitík ze Sparty Praha během utkání s AC Milán.

Článek
Fotogalerie

Během evropského tažení se stal součástí týmu, proti Rossoneri pak odehrál celý zápas.

„Za mě jsme nehráli Evropskou ligu. Naše skupina měla kvalitu Ligy mistrů, především zápasy s AC Milán a Lille. Bylo fakt neskutečné, co předváděli někteří hráči s balonem. Pro nás velká škola do budoucna," oceňuje Martin Vitík po osobním kontaktu s hvězdami v rozhovoru pro klubovou televizi.

„Jsem rád, že jsem si proti AC mohl zahrát. Po minulých třech měsících jsem se v sezoně nikdy necítil líp než v tomhle zápase. Myslím, že jsem obstál, ale úplně spokojený nejsem. Měl jsem věci, které jsem měl řešit jinak," uvědomuje si.

Vitík patřil k příjemným překvapením zápasu.

Trenér nedělá závěry

„Nedělal bych závěry po jednom utkání. Polidar, Souček nebo Vitík ale ukázali, že mládí máme v pořádku a je jenom otázka času, než získají více zkušeností a prosadí se ještě víc v české lize," hodnotí trenér Václav Kotal.

Byl to test. Někteří mladíci nás přesvědčili a řekli si o šanci do ligy, říká Václav KotalVideo: Sport.cz, AC Sparta Praha

Vitík byl v 67. minutě dokonce blízko vyrovnání, před odkrytou brankou však těsně nedoskočil na Karlssonův centr.

„Udělal jsem chyby v rozehrávce, o kterých vím a do budoucna se je budu snažit odstranit. Ze zápasu budu ale asi nejradši vzpomínat na situaci z jeho konce, kdy jsem ubránil jeden na jednoho Leaa a obral ho o míč," chlubí se nadšeně.

Kouč vzal derniéru jako velký test pro mladé. Proti nedělnímu derby se Slavií vyměnil proti AC Milán úplně celou základní jedenáctku.

Přestože Sparta dohrávala od 77. minuty bez vyloučeného obránce Dominika Plechatého, navzdory oslabení sahala po bodu

„Do utkání jsme šli s tím, že se nemáme čeho bát, což bylo vidět i na konci, kdy jsme mohli vyrovnat. Měli jsme dvě šance, ale neproměnili je. Měli jsme kopat penaltu, ale rozhodčí ji nepískl. I v deseti jsme na ně měli," zdůrazňuje Vitík.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

Reklama

Související témata:
  1 : 1 West Ham - Leverkusen 1 : 1 dohráno
20240418T21 : 00:00+0200
West Ham vs. Leverkusen
West Ham vs. Leverkusen
West Ham
Leverkusen