Hlavní obsah

Postupu Slavie přes Leicester věří jen zlomek sázkařů

Praha

Pražská Slavia v úvodním utkání s Leicesterem uhrála bezbrankovou remízu, díky které zůstaly šance na postup do osmifinále fotbalové Evropské ligy stále otevřené. Angličané působili zejména ve druhé půli trochu ospalým dojmem, za což sklidili kritiku. Dá se tedy předpokládat, že doma přeřadí na vyšší rychlostní stupeň. Kvalita třetího celku Premier League by se v odvetě měla projevit naplno, i proto je Leicester v kurzu 1,6:1 poměrně výrazným favoritem, na remízu se sází v kurzu 3,9:1 a senzační výhra sešívaných je oceněna kurzem 6,5:1.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Leicesteru Kasper Schmeichel během utkání na Slavii.

Článek

Lišky v posledních 20 soutěžních zápasech prohrály jen dvakrát. Pro Slavii může být informace zajímavá tím, že oba zápasy prohrál Leicester doma s průměrnými týmy Premier League. A jim se Slavia určitě vyrovná, možná je kvalitou i předčí.

„Ale buďme upřímní. Leicester je špička anglické ligy. Naposledy doma zdolal Liverpool 3:1. The Reds sice nemají požehnané období, ale přece jen, pořád je to slavný Liverpool, který dál válí v Lize mistrů," varuje Petr Urbanec, bookmaker Tipsportu.

V Edenu Slavia předvedla solidní výkon a za favoritem nezaostávala, sázkaři ale dál věří Leicesteru. Na výhru Lišek jde celých 90 % vkladů, na remízu nebo vítězství hostí pak směřuje shodně po 5 % náběrů.

Travička bude přát domácím

„Vardy a spol. toho v prvním utkání mnoho nepředvedli. Ačkoliv nasazení zápasu rozhodně nechybělo, hosté se až příliš brzy smířili, že důrazně hrající Slavia jim kůži lacino neprodá a bezbrankový smír přijali. Angličané se nesrovnali s těžkým terénem, na domácím skvěle připraveném trávníku budou mít hráči jako Barnes či Tielemans mnohem lepší podmínky k uplatnění svých rychlostních a technických předpokladů," říká Michal Hanák, hlavní bookmaker Fortuny.

„Leicester bude hrát doma a na svém hřišti to umí, 95 % sázkařů proto věří, že se projeví rozdíl v kvalitě kádrů a anglický celek zvítězí. Na Slavii sází jen 3 % lidí," říká Markéta Světlíková, mluvčí Chance.

V Praze toho Jamie Vardy a spol. sice tolik nepředvedli, ale stále platí, že anglické týmy jsou mimo Ostrovy poloviční. „Snad bude pro Slavii ve čtvrtek večer platit i další fotbalové pořekadlo, že fotbal nemá logiku a postaví se našim kurzům, podle kterých je outsiderem," přeje sešívaným úspěch Urbanec.

Střet dvou odlišných světů

„Svěřenci kouče Trpišovského každopádně potvrdili, že svým fyzickým fotbalem mohou trápit kohokoliv. Pokud sešívaní skórují, budou mít Lišky honičku, faktem ale je, že se stále jedná o střet dvou odlišných světů," poukazuje Hanák.

Pokud jde o postup, sázky u českých kanceláří jsou přibližně v poměru 80 % - 20 % ve prospěch favorita, někde i výraznější.

V kontextu úvodního výsledku kurz na postup Slavie přece jen klesl z původních 4:1 na stávajících 3:1, což ale nic nemění na tom, že podle bookmakerů půjde dál v kurzu 1,42:1 Leicester. Postup domácích dál dominuje i na tiketech, konec sešívaných v Evropě u Fortuny věští 9 z 10 sázkařů.

„Hodně se také sází, že uvidíme alespoň dva góly (1,27). Kurz 1,21 pak má výsledek zápasu bez remízy," dodává Světlíková.

Reklama

Související témata: