Hlavní obsah

Bolest je můj job! Kolář spěchá do branky s maskou a helmou

Praha
Aktualizováno

Celý Petr Čech, řeknete si. Jenže Big Pete má své funkcionářské angažmá v Chelsea. Na snímku je jiný gólmanský hrdina, který se chystá do bitev jako neohrožený rytíř. Brankář slávistických fotbalistů Ondřej Kolář už má nachystanou masku a helmu, se kterými bude po zlomenině v obličeji nastupovat k zápasům. Bolestivé zranění utrpěl ve vypjaté odvetě osmifinále Evropské ligy proti Glasgow Rangers.

Foto: twitter Jaroslava Tvrdíka

Ondřej Kolář a jeho maska. Jak se vám líbí...?

Článek
Fotogalerie

Hrůzostrašný faul, který už nechce nikdo nikdy vidět. Útočník Rangers Kemar Roofe vystřelil kopačku rovnou do hlavy brankáře jako při kung-fu. Šestadvacetiletý Ondřej Kolář utrpěl zlomeninu v oblasti čelní dutiny vlevo.

Musel být střídán a od té doby nechytá. Přišel o reprezentační sraz, branka Slavie byla zatím svěřena osmnáctiletému debutantovi Matyáši Vágnerovi.

Návrat jedničky se ovšem blíží. „Po domluvě s odborníkem na čelistní a obličejovou chirurgii bylo v první etapě rozhodnuto o konzervativním postupu a zadána výroba ochranné kevlarové masky. Kolář zůstává v domácím léčení," avizovala Slavia po podrobném vyšetření v nemocnici ve Střešovicích po příletu do Prahy.

Doufám, že nic podobného už nezažiju, říká po zápase na Rangers Jindřich TrpišovskýVideo: SK Slavia Praha

Rytířské vybavení už je pro odvážného gólmana připraveno. Představil ho šéf klubu Jaroslav Tvrdík, dost možná budoucí Kolářův tchán...

„S bolestí jsem se jako brankář naučil žít, chci se vrátit co nejrychleji. Tým mě potřebuje," cituje Tvrdík na twitteru Koláře u snímku jeho nového vybavení.

Ošklivá nehoda, hájí se útočník

Gólman dostal helmu, se kterou podstatnou část své kariéry chytal legendární Petr Čech. Nutným doplňkem je pak kevlarová maska na míru.

„Stala se doslova ošklivá nehoda. Nešlo nic dělat, měl jsem pak špatný pocit," hájí se s odstupem rabiát Kemar Roofe.

Sešívaní si ovšem o jeho chabých výmluvách myslí své.

„Atmosféra utkání pro mě byla nejhorší za 50 zápasů, co jsem v Evropě absolvoval. Co se dělo na hřišti a jakou to mělo dohru, tak pocity jsou hodně negativní. Leicester v minulém kole po vyřazení ukázal, jak velký je klub. Rangers se chovali přesně opačně a doufám, že už nic podobného nezažiju," výstižně popsal trenér Jindřich Trpišovský.

Po reprezentační pauze hraje Slavia v neděli v Brně, pak už ji ve čtvrtek čeká první duel čtvrtfinále s Arsenalem v Londýně.

Již s Kolářem v brance...?

Reklama

Související témata: